Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:174790
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  ES un Krievijas ekonomisko attiecību īss raksturojums jeb „apburtais loks”    4
  Ārējā tirdzniecība – Krievijas eksports    6
  Ārējā tirdzniecība – ES atkarība no energoresursu importa    8
  Investīcijas – Krievijas pretrunīgā rīcība    10
  Īss situācijas apskats    10
  Krievijas tiešās investīcijas ārvalstīs    12
  Krievijas investīciju vide no uzņēmēju redzes punkta    13
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    19
Фрагмент работы

ES un Krievijas ekonomisko attiecību īss raksturojums jeb „apburtais loks”
Lai arī ES un Krievija savstarpējo sadarbību cenšas attīstīt dažādās jomās, nosakot 4 sekojošās sadarbības telpas: 1) brīvība, iekšējā drošība, tiesiskums; 2) ārējā drošība; 3)izglītība, kultūra un zinātne; 4) ekonomika , tad par aktuālāko un skaļāko izvērtusies tieši ekonomiskās sadarbības telpa. Un īpaši aktuāli kļuvuši enerģētikas jautājumi, kur pēdējā laikā Krievija parādījusi savus „izlēcienus” ar kuriem sevi pozicionējusi kā neaizstājamu energoresursu piegādātāju ES. Pēdējā laika notikumi starp Krieviju un ES atseguši vairākus satraucošus aspektus, kas liek domāt par šī brīža spriedzi abu pušu attiecībās, un liek vairāk izvērtēt, kas ir tie faktori, kas šo spriedzi rada un kādas galu galā ir šīs abu pušu ekonomiskās attiecības, un kādu lomu šajās attiecībās spēlē tādi ekonomiskie elementi kā enerģētika, tirdzniecība un investīcijas.
Īpašu ieinteresētību šo abu pušu ekonomisko attiecību izvērtēšanā radīja Zeyno Baran teiktais, ka „ Krievijas vara un ietekme vairs nevar tikt mērīta ballistisko raķešu precizitātē vai granātmetēju ražošanā, bet gan naftas cauruļvadu konstrukciju garumā un naftas daudzuma eksportā, un Eiropai šī enerģētikas okupācija no Krievijas puses ir sākusies”. 2
ES un Krievija jau labu laiku strādā pie abpusējas ekonomiskās sadarbības izveidošanu, kas būtu izdevīga abām pusēm, katrai pusei realizējot savus mērķus, bet šī sadarbība pašlaik izvērtusies milzīgā savstarpējā atkarībā, kur iezīmējas vairākas problemātiskas tendences abu pušu attiecībās. Savukārt ekonomiskā sadarbība iezīmējas cikliskā darbībā, kas jau kļuvusi par tādu kā „apburto loku”, kur riņķveida kustībā cirkulē pušu abpusējā sadarbība importa, eksporta, investīciju ziņā, bet kā attiecību stūrakmens jeb ekonomisko attiecību dzinējspēks minams enerģētika. Darbība notiek kā „apburtā lokā”, jo šie elementi ir ciešā mijiedarbībā viens ar otru, kas rada ieinteresētajām pusēm milzīgu atkarību vienai no otras, un līdz ar to rodas liela nedrošības izjūta, kas var apdraudēt abu pušu ekonomisko situāciju un attīstības potences. Pie tam, šeit vairs nevar tikai runāt par ekonomisko jomu attiecībās, jo enerģētikas jautājumi tiek risināti augstā politiskā līmenī.
Nenoliedzami, katrai sadarbības pusei ir savi mērķi un intereses, kas ir kā iemesls šādai ekonomiskai sadarbībai starp konkrētajām pusēm. No Krievijas puses tā ir vēlme pēc Krievijas agrākās varenības un ietekmes atgūšanu starptautiskā arēnā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация