Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:137776
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Izglītība ir svarīgs faktors nodarbinātības nodrošināšanai un augstākā izglītība iespēju atrast darbu palielina vairakkārt. Cilvēki, kuri strādāt atbilstoši savai iegūtajai izglītībai, var pilnvērtīgāk izmantot savas studiju laikā iegūtās iemaņas, pieredzi un zināšanas un līdz ar to veiksmīgāk konkurēt darba tirgū. Viņi augstāk novērtē mācību iestādes sniegtās zināšanas un ir pārliecinātāki par sevi. Taču ir vairāki faktori, kāpēc cilvēki nestrādā savai izglītībai atbilstošā amatā, piemēram, zems atalgojums, uzskata, ka pastāv labākas karjeras iespējas citā profesijā, bet daudzi īpaši Latvijā vienkārši nespēj atrast darbu, kas atbilstu iegūtajai izglītībai.

NOBEIGUMS
Straujā tehnoloģiju attīstība, kā arī uz zināšanām balstītas ekonomikas veidošana ietekmē darbaspēka izglītības un prasmju atbilstību darba tirgū. Mūsdienu darba tirgū vairāk tiek pieprasīti speciālisti, kuri pārzina jaunās tehnoloģijas, vairākas svešvalodas, svarīga ir arī darba pieredze, lojalitāte, spēja komunicēt, strādāt komandā, tieksme uz profesionālo izaugsmi un prasme ātri mācīties un apgūt visu jauno.
Veiksmīgu darbaspēka integrēšanos darba tirgū kavē izglītības iestādēs iegūto prasmju neatbilstība darba tirgus vajadzībām, nepietiekamais prasmju apguves līmenis, kā arī darba pieredzes trūkums, kas īpaši aktuāls ir jauniešu vidū.
Mūžizglītības loma Eiropas Savienībā pieaug, ir jāsaskaņo izglītības atbilstība darba tirgus pieprasījumam, iedzīvotāju spējām un reģionu sociāli ekonomiskās attīstības vajadzībām.
Katrai valstij darba tirgus jāveido daudz elastīgāks, lai palielinātu iespējas jauniešiem rast specialitātei atbilstošu darbu un gūt darba pieredzi.
Bezdarba un nodarbinātības ietekmējošie faktori ir demogrāfiskā situācija, iedzīvotāju skaita samazināšanās, migrācija, nelegālā nodarbinātība, makroekonomiskās reformas un darbaspēka prasmju neatbilstības darba tirgus prasībām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация