Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:801955
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  KAS IR EIROPAS SAVIENĪBA?    4
  CEĻŠ UZ EIROPAS SAVIENĪBU    6
  EIRO IEVIEŠANA NOTIKS PAKĀPENISKI    7
  EIRO IEVIEŠANAS LATVIJĀ IESPĒJAMAIS LAIKA PLĀNS    8
  LATVIJA SPĒS IZPILDĪT MĀSTRIHTAS KONVERĢENCES KRITĒRIJUS    9
  PASĀKUMU PLĀNS ES VIENOTĀS VALŪTAS IEVIEŠANAI LATVIJĀ    11
  EIRO IEVIEŠANAS LATVIJĀ ORGANIZATORISKĀ SHĒMA    13
  KĀ IZSKATĪSIES EIRO    14
  KĀDA BŪS EIRO IEVIEŠANAS IETEKME    15
  TŪRISMA ATTĪSTĪBĀ    15
  SAMAZINĀSIES VALŪTU RISKS    15
  ALTERNATĪVA REZERVJU VALŪTA ASV DOLĀRAM    15
  SAMAZINĀJUŠĀS PROCENTU LIKMES    16
  LATVIJAS LATA PIESAISTE EIRO    17
  LATVIJAS IEDZĪVOTĀJI, VIENI NO SKEPTISKĀK NOSKAŅOTAJIEM ES, PAR EIRO IEVIEŠANU    18
  EIRO IEVIEŠANAI LATVIJĀ NOTIKS LAIKUS    20
  EIRO PRIEKŠROCĪBAS UN TRŪKUMI    22
  EIRO IEVIEŠANAS IETEKME UZ LATVIJAS EKONOMIKU    24
  EIRO IETEKME UZ LATVIJAS EKONOMIKU    24
  EIRO PERSPEKTĪVAS LATVIJĀ    25
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    27
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    29
Фрагмент работы

21. gadsimta robežā saimnieciskās darbības apstākļos Eiropas Savienības (ES) valstu vairākumā notiek būtiskas pārmaiņas. Nacionālo valūtu liela daudzuma vietā nāk vienotā Eiropas naudas vienība “eiro”, šo valūtu aizstājēja visās mūsdienu naudas funkcijās un visos biznesa darījumu veidos.
Tāds solis būtiski pavirza uz priekšu integrācijas procesu, jo izveidots vienotais ES iekšējais tirgus vairs nespēj balstīties uz dažādām naudas sistēmām, kuras paliek nacionālā pakļautībā. Līdz ar pāreju uz eiro ES pārvēršas varenā un konsolidētā valūtas zonā, un līdz ar to tai radās iespējas papildus stimulēt ekonomisko izaugsmi, ievērojami pazemināt uzņēmumu darījumu izdevumus un konkurēt ar Amerikas dolāru.
Ņemot vērā, ka visa tirdzniecība Eiropā kļūst vienvalūtas, valstis var iztikt ar daudz mazāku nepieciešamu zelta un valūtas rezervju masu, kuras pārpalikumu varētu lietot saimnieciskā un investīciju apgrozībā.
Eiro no paša sākuma tika veidots kā viena no pasaules rezervju valūtām, ES interešu aizsargāšanas līdzeklis, kas samazinās atkarību no ASV dolāru Eiropas un starptautiskās finansu apgrozības apkalpošanā.
Latvija, tāpat kā pārējās Baltijas, Viduseiropas un Austrumeiropas valstis, apzinās vienotās valūtas ieviešanas nozīmību valsts turpmākajā ekonomiskajā attīstībā un integrācijā ES. Sakarā ar to Latvijā notika un arī pašlaik notiek pārveidojumi finansiālā un ekonomiskajā sfērās. Latvijai ir jāpielāgojas visām izmaiņām, kuras līdz ar eiro nākšanu pasaulē notiek ar darījumu partneriem Eiropā.
No citas puses, eiro ieviešana rada veselu virkni problēmu tehniskā, politiskā un ekonomiskā rakstura. Neviennozīmīga attieksme pret jaunās valūtas ieviešanu dažās valstīs, lieli izdevumi eiro ieviešanas tehniskai nodrošināšanai un citas problēmas ved pie papildu pārkārtojumiem. Vēl šodien ES un tās kandidātvalstis, un dalībvalstis turpina diskutēt par vienotās valūtas sistēmas izveides problēmām.
Tad kas ir eiro un kāpēc Eiropas Savienībā tiek ieviesta vienotā valūta? Kādas pārmaiņas nesīs jaunā nauda un kā šis jaunievedums ietekmēs Latvijas ekonomiku? Šī jautājumi paliek ļoti aktuāli arī šodien, un lai mēģinātu atbildēt uz tiem, izvēlētais kursa darba temats ir “Eiropas vienotās valūtas ieviešana”.
Eiropas Savienība ir 25 valstu (Austrija, Beļģija, Dānija, Francija, Grieķija, Itālija, Īrija, Lielbritānija, Luksemburga, Nīderlande, Portugāle, Spānija, Somija, Vācija, Zviedrija, Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Čehija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija, Malta, Kipra) apvienība, kuras mērķis ir ekonomiskās un sociālās labklājības, stabilitātes un drošības nodrošināšana tās dalībvalstu iedzīvotājiem, kā arī līdzdalība starptautiskās norisēs. Tās izveidošanā 1951. gadā piedalījās Francija, Vācija, Itālija, Beļģija, Nīderlande un Luksemburga.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация