Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:720267
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šī referāta mērķis ir meklēt atbildi uz jautājumu- kā gan ir noticis tas, ka tik saprātīga būtne kā cilvēks šobrīd atrodas ekoloģiskas katastrofas priekšā? Kā un kad cilvēce ir uzsākusi savu gaitu pretim pašiznīcībai?
Nākas secināt, ka cilvēces vēsture ir arī vides un ekoloģiskās ietekmes vēsture, šie jēdzieni ir tieši saistīti un savā būtībā nav aplūkojami dalīti.
Ar šo referātu es gribu atbildēt, pirmkārt, jau pati sev, uz jautājumu- ko darīt, lai apelējot pie cilvēces veselā saprāta, novērstu mūsu, Zemes civilizācijas, gaitu pretī iznīcībai? Ko varu darīt es un kādi apstākļi nav un nevar būt atkarīgi no manis? Kāds solās būt 21. gadsimts un kādi būsim mēs, cilvēki, šajā gadu simtenī?
Kāds ir mans pamats domām par to, ka ekoloģiskās katastrofas draudi ir reāli? Atbildi es atrodu M. Vakerneidžela un V. Rīsa grāmatā “Mūsu ekoloģiskās pēdas nospiedums” publicētajā attēlā:Mūsdienās daudz kas liecina par to, ka cilvēce ar savu darbību pārsniedz globālo ekoloģisko ietilpību. Šāds stāvoklis ir iespējams tikai īslaicīgi un dārgi maksās nākamajām paaudzēm. Ja mēs šodien nepanāksim resursu izlietojuma samazināšanos, tad iztērēsim arī tos resursus, uz kuru bāzes būtu jādzīvo mūsu bērniem.
Kā mēs tik tālu nonācām?
Viens no cilvēces senākajiem mītiem ir paradīze. Cilvēka un dabas mūžīgā harmonija bieži tiek attēlota kā sala. Balstoties uz pagātnes pieredzi, iespējams veidot priekšstatu par tropisko salu Ēdeni. Paradīzes vīzijas tiek aprakstītas kā floras un faunas bagātība gan saturā, gan formā kopā ar cilvēka tikumu. Tropiskā sala Ēdene kļuva par pārbaudes akmeni cilvēces tikumam un labajām īpašībām. Agrīnās dabas saglabāšanas idejas bija cieši savijušās ne vien ar zinātni, bet arī ar sociālās atbildības idejām, kristiešu mīlestību un rūpēm par tuvāko…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация