Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:583503
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
  Pasaules okeāna piesārņojuma ietekme uz ūdens organismiem    5
  Ekoloģijas globālo problēmu ietekme uz pasaules valstu zivsaimniecību    8
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Ievads
Zvejniecība ir viena no senākajām cilvēku saimniecības formām. Ar to sēni cilvēki nodarbojās jau paleolītā. Dažām ciltīm zvejniecība bija galvenais pārtikas avots, piemēram Z-Amerikas Z-R ciltīm. Tradicionālās zvejniecības formas un metodes, kā arī rīki bija visdažādākie un nemaz neatšķīrās no mūsdienās pielietojamiem, piemēram, tīkli, aizdambējumi, makšķeres utt. Ar apmaiņas un tirdzniecības sākumiem daudzām tautām zvejniecība kļuva par rūpalu, bet mūsdienās zvejsaimniecībai ir rūpniecisks raksturs.
Kādreiz, pieaugot mūsu planētas iedzīvotāju skaitam, eksperti nomierināja, ka pārtikas deficīta rašanas gadījumā, cilvēki varēs izmantot Pasaules okeāna neizsmeļamus zivs krājumus. Taču tagad ir skaidrs, ka viņi kļūdījušies. 2006. gadā žurnāls Science publicēja prognozi, kurā bija pieļauts tas, ka līdz 2048. gadam pie esošās zvejniecības intensitātes ir iespējama zivsaimniecības pilnīgā degradācija. [1.] Pēc Science datiem gandrīz 30 % no ar zivīm kādreiz bagātākiem baseiniem ir uz pilnīgās izsīkšanas robežas, tie dod ne vairāk kā 10 % no kādreizējiem nozvejas apjomiem. Tas nozīmē, ka zivs apjomi ir samazinājušies gandrīz par vienu trešdaļu. Pat zvejkuģu izmēru palielināšanas un zvejniecības tehnoloģiju pilnveidošanas tendence nesekmē labāku nozveju. Laika periodā no 1994. gada līdz 2003. gadam nozvejotas zivs daudzums samazinājās par 13%. Z-Amerikas, Eiropas un Austrālijas zvejniecības statistika parāda, ka samazinājās arī iegūstamo jūras produktu bioloģiskā daudzveidība. Zinātnieki uzskata, ka sugu daudzveidības sarukšana ir galvenais cēlonis zivs krājumu samazināšanai Pasaules okeānā. [2.]
Kāpēc tad samazinās zivs bioloģiskā daudzveidība Pasaules okeānā? Tas notiek ekoloģisko apstākļu pasliktināšanas dēļ, līdz ar to zivs areāli kļūst nepiemēroti noteikto zivs sugu dzīvei. Savukārt ekoloģisko apstākļu pasliktināšanas cēlonis ir globālās ekoloģijas problēmas.
Šī darba mērķis ir noskaidrot ekoloģijas globālo problēmu ietekmi uz zivsaimniecību ekonomiskajā aspektā. Lai īstenotu noteikto mērķi tika izvirzīti šādi uzdevumi:
• Definēt, kas ir ekoloģijas globālās problēmas;
• Definēt ekoloģijas globālās problēmas, kas ietekme Pasaules okeānu un var apdraudēt zivs resursus;
• Izskatīt konkrētus piemērus par ekoloģijas globālo problēmu ietekmi uz dažādu valstu zivsaimniecības nozari.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация