Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:609575
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.07.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ekonomikas psiholoģija    1
1.1.  Finanšu psiholoģija    1
2.  Biznesa psihologija    3
2.1.  Bizness un administrācija    5
3.  Organizācijas psiholoģija    8
4.  Izmantotā literatūra un avoti    12
Фрагмент работы

Praksē psiholoģiju ekonomikā mēs varam saskatīt kad pētām indivīda racionālas uzvedības likumsakarības. Jautājumu klāsts ir liels un dažāds, uz kuriem vajag atbildēt, lai izskaidrotu cilvēka rīcību ikdienā, un noteikt kā katrs tā solis tieši vai netieši skars ekonomiku. Ar psiholoģijas palīdzību mēs uzzinām ekonomikas zinātnes izmantošanas iespējas, kas ietekmē uz racionālo un iracionālo ekonomisko lēmumu. Visbeidzot ekonomikas psiholoģija ļauj dziļāk izprast ekonomikas problēmas, pētīt tās un apzināties, ka tās pastāv, pat zemapziņas aspektā, kad cilvēks pats nevar apzināties savas rīcības iemeslus.

1.1. Finanšu psiholoģija

Izšķir arī finanšu psiholoģiju, kura pēta cilvēka rīcību ar naudu (un naudas formām). Te psiholoģijas izpētes objekts ir finansists, cilvēks kurš nodarbojas ar naudas pārdali un pārvaldi. Treideri ir finansisti, kuri ikdienā nodarbojas ar aktīvu pārvaldīšanu un tirdzniecību, ikdienā viņiem ir jāpieņem lēmumi, kuru galvenais mērķis ir naudas pavairošana un tās saglabāšana mūsdienu sarežģītā ekonomiskajā vidē. Tāpēc ir vērts apskatīt un atzīmēt viņu īpatnības no psiholoģijas viedokļa.
Tirgū nevar gūt veiksmi bez godīguma, bez reālas uzticēšanās, bez godīga bezkompromisa pašam pret sevi, ko daudzi vienkārši nespēj pieņemt. Pa cik treidings zināmā mērā ir psiholoģiska nodarbošanās, tad neatkarīgi no tā, kā cilvēks var izskatīties, vajag, lai viņš arī prastu bezbailīgi ieskatīties sevī. Pirmkārt, vairumam treideru piemīt cilvēcīgas vājības. Pēc viņu izvēlēta tirdzniecības veida var saskatīt katra spēcīgākas puses, tās var būt matemātika, treidera psiholoģijas izpratnē, ekonomisko trendu noteikšana, vai arī ir atklājuši jaunas metodes, kuras var iekļaut savās tirdzniecības stratēģijās un metodēs. Svarīgi ir tas, ka katru reizi, strādājot, ikviens atklāj savas vājās puses un atklāj kā ar tām cīnīties, lai neļautu sagraut izveidotu veiksmi. Ekonomiskās krīzes aptur daudzus, bet tikai tie, kas prot pārvarēt radušās grūtības un atrast veidus kā pašam uzvesties sarežģītās situācijas, spēj pārvaldīt savas emocijas un cīnīties - var turpināt darbu kritiskajās situācijās. Cilvēki, kuri ir kļuvuši par veiksmīgiem treideriem, ir tikuši galā ar tirgus problēmām un nopelnījuši daudz naudas līdzekļu. Dabīgi, ka viņi sāk pakļauties varas un veiksmes kārdinājumam.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация