Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana cilvēkdrošības nodrošināšanas kontekstā

     

    Реферат18 Право

4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:132948
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 34 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Cilvēkdrošība un tās jēdziens    5
  Ekonomiskā drošība    9
  Ekonomiskās noziedzības stāvoklis un tendences    14
  Ekonomiskās noziedzības ietekme uz cilvēkdrošību un ekonomisko drošību    20
  Izmantotās literatūras saraksts    24
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Valstī būtiski trūkst ekonomiskās noziedzības izpētes gan krimināltiesisko zinātņu (krimināltiesību; kriminālprocesuālā, kriminālistikā; kriminoloģiskā) jomā, gan starpdisciplinārā jomā: konkretizējams ekonomisko noziedzīgo nodarījumu skaidrojums un saturs; precizējams būtu ekonomisko noziedzīgo nodarījumu atklāšanas, novēršanas un izmeklēšanas piekritības sadalījums; pēc autora domām, nozīmīgi ir veikt teorētiskus un praktiskus kriminoloģiska rakstura pētījumus, atspoguļojot zinātnieku un praktiķu viedokli ekonomiskās noziedzības novēršanas jautājumos; būtiska nozīme ir salīdzinošo pētījumu veikšanai ekonomiskās noziedzības analīzei; autors uzskata, ka Latvijā kriminoloģijas zinātnes ietvaros kā atsevišķa apakšnozare būtu attīstāma ekonomiskā kriminoloģija. Ekonomiskā kriminoloģija pētītu ekonomisko noziedzīgo nodarījumu ģenēzi; analizētu dažādās ekonomiskās dzīves puses; apzinātu saimniekošanas pretrunas un krīzes situācijas, kuras ir priekšnosacījumi šādiem nodarījumiem.
Nozīmīgi un svarīgi ir prognozēt kriminogēno situāciju attīstības tendences nākotnē. Nepieciešama ekonomisko draudu risku prognozēšana. Kriminoloģiskā prognoze parāda, ka tuvākos gadus atšķirībā no citiem noziedzīgiem nodarījumiem ekonomiskie noziedzīgie nodarījumi var turpināt pieaugt, negatīvi ietekmējot ekonomiskās drošības situāciju Latvijā. Pašreiz pasaulei jāsaskaras ar jauniem apdraudējumiem, kas ir daudzveidīgāki, grūtāk pamanāmi un mazāk prognozējami. To apliecina jauni noziedzīgu nodarījumu veidi ekonomiskās noziedzības sfērā. Jauna veida risku parādīšanās saistīta ar dažādiem procesiem – globalizācijas procesiem; pasaules iedzīvotāju skaita pieaugumu; pasaules reģionu un valstu iekļaušanos vienotā sistēmā; jaunu tehnoloģiju globālu izplatību. Tādēļ nepieciešams izstrādāt iespējamos nākotnes kriminogēno scenāriju attīstības modeļus un potenciālo negatīvo seku novēršanas mehānismus.
Efektīva pretdarbība jebkurai sociāli negatīvai parādībai, procesam nav iespējama bez tās kaitīgo seku uz sabiedrību novērtēšanas. Tādēļ, lai efektīvi darbotos ekonomisko nodarījumu novēršanā, pārtraukšanā un atklāšanā, šo darbību koordinācijai ir jābalstās uz pretlikumīgu darbību cēloņu izpēti un pareizu izpratni to piemērošanā dzīvē. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,77 €
Комплект работ Nr. 1358711
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация