Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:326626
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Annotation    4
  Ievads    5
1.nodaļa.  Elektriskie un elektronisko iekārtu atkritumi    6
2.nodaļa..  Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu radītais posts    11
2.1.  Elektrisko un elektronisko iekārtu izmantošanas ilgums    13
2.2.  Bīstamais dators    15
3.nodaļa.  Latvijas pieredze elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanā    17
4.nodaļa.  Elektronikas un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas attīstība Latvijā    27
4.1.  Kā datoratkritumus pārvērst par bagātību    30
  Secinājumi    31
  Priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    33
Фрагмент работы

Izstrādājot šo darbu, autors ieguva priekšstatus par elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu kaitīgo ietekmi uz cilvēku veselību un apkārtējo vidi, to daudzumu Latvijā un pavisam nelielo Latvijas pieredzi to apsaimniekošanā. Autors arī iepazinās ar dažādiem statistikas datiem un ar Eiropas Savienības Direktīvām 2002/96/EC un 2002/95/EC par elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanu, kas jau ir jāpilda arī Latvijai, kā arī ar Latvijas Republikas likumu un Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanu, to ražotāju un izplatītāju atbildību un pienākumiem.
Darba gaitā tika izpētītas ES Direktīvas un Latvijas Republikas likumi un Ministru kabineta noteikumi, izvērtējumi par ES Direktīvu prasību ieviešanu Latvijā, publikācijas Latvijas preses izdevumos, tika izmantota informācija no Interneta un interviju ar vides speciālistiem materiāli.
Darbā apzināta situācija, kāda ir Latvijā elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanā, šo atkritumu apsaimniekošanas iespējas un vērtēta iespējamā šo atkritumu apsaimniekošanas attīstība.
Autors sniedzis savu personisko vērtējumu par augstāk minētajiem jautājumiem un secinājumus, kā arī priekšlikumus elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas pilnveidošanai un uzlabošanai. Akcentētas arī iedzīvotāju tiesības un loma elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanā.
Zinātniski pētnieciskā darba tēma ir aktuāla, jo pēdējos trīsdesmit gados pasaulē, Eiropā un arī Latvijā vides aizsardzības politikas īstenošanā arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta atkritumu samazināšanai un to pārdomātai apsaimniekošanai. Šajā sakarā tiek ievesti arvien jauni principi, piemēram, ražotāja atbildības princips, princips „piesārņotājs maksā” un citi. Būtisku daļu atkritumos veido elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi, kuru sastāvā ir dažādas bīstamības vielas – gan bīstamas (svinu vai kadmiju saturošas detaļas u.c.), gan nebīstamas (plastmasas vai metāla detaļas u.c.).
Eiropas Kopienas ietvaros, kuras dalībvalsts no 2004.gada 1.maija ir arī Latvija, ir pieņemtas vairākas direktīvas un lēmumi, kas nosaka prasības elektriskajām un elektroniskajām iekārtām un to atkritumu apsaimniekošanai.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация