Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:464300
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Zināšanas    3
  Salīdzinājums    4
  Personiskā pieredze    5
  Analīze    6
  Sintēze    8
  Izvērtēšana    9
  Izmantotā literatūra    10
  Pielikums    11
Фрагмент работы

Elektrizācija – parādība, kuras laikā, berzes rezultātā vai elektriskajiem lādiņiem uzkrājoties uz atsevišķiem ķermeņiem, daļa negatīvā lādiņa tiek atdalīta no pozitīvā lādiņa.
Elektrizāciju, tāpat kā magnētismu, izmanto ļoti daudzās nozarēs – medicīnā, krāsošanā, celtniecībā utt.
Elektrizācija salīdzinājumā ar magnētismu ir salīdzinoši bīstama parādība, jo tās dēļ izceļas ugunsgrēki, tiek nosisti cilvēki, taču nevarētu teikt, ka magnētisms nav bīstams. Tas tāpat ir spējīgs lielā mērā ietekmēt cilvēka veselības stāvokli, pasliktināt dažādu orgānu darbību un saīsināt cilvēka mūža garumu.
Manuprāt, ar elektrizācijas parādību ir saskāries katrs, jo tā pastāv mums visapkārt un ir novērojama sadzīvē. Protams, vislielākā elektrizācija novērojama rūpnīcās, taču man ar elektrizāciju nācies saskarties tieši ikdienā, nevis atrodoties rūpnīcās utt.
Es ar elektrizāciju saskaros diezgan bieži, jo man patīk valkāt sintētiskas drēbes. Un kā jau zināms, sausā laikā novelkot sintētiskas drēbes ir novērojama elektrizācijai raksturīgā sprakšķēšana un dzirksteļu pārlēkšana.
Ziemās bieži nākas saskarties ar matu elektrizāciju, jo mati kļuvuši sausi – tos ķemmējot, neliela daļa lādēto daļiņu no matiem pāriet uz ķemmi, uzlādējot to negatīvi.
Ikkatrs, pēc manām domām, ir redzējis debesīs parādāmies krāšņo, skaisto un reizē arī bīstamo dabas parādību – zibeni (skat.attēlu), kam ir vistiešākais sakars ar elektrizāciju, jo negaisa mākoņi veidojas tieši mitrās, tveicīgās dienās. Negaisa mākoņos spēcīgās gaisa strāvas savukārt izraisa lietus lāšu un krusas graudu sadursmes, radot elektriskos lādiņus, un tad vienā brīdī starp lādiņiem pārlec dzirkstele – zibens. Tātad var teikt, ka šī krāšņā dabas parādība ir elektrizācijas rezultāts jeb sekas.
Patiesībā visi arīdzan ir dzirdējuši pērkona dārdus, kam arīdzan ir diezgan liela saistība ar elektrizāciju un zibeni, jo lielā siltuma daudzuma dēļ, kas rodas zibens rezultātā (tātad arī elektrizācijas rezultātā), gaiss strauji izplešas, radot pērkona dārdus.
Protams, es apzinos, ka elektrizācijas daļa, ar kuru es esmu saskārusies ikdienā, ir niecīga salīdzinājumā ar to, ko nākas pieredzēt un piedzīvot rūpnīcu strādniekiem un ar to, kas mums visapkārt reāli pastāv.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1208685
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация