Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:206417
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Elektroniskais paraksts   
  Prakse   
  E-paraksts citās valstīs   
  ESIGNature Act   
  MD5   
  Taisnvirziena jaucējfunkcija   
  SHA-1   
  RSA   
  Slepenā atslēga pret publisko atslēgu   
  Parakstu sertifikāts   
  Parakstītie faili   
  Ilustrācijas   
  Integritāte, bet nav privātums   
  SSL   
  HTTPS un Porta numurs 443   
  Rokasspiediens   
  Dati slepenajai atslēgai ir padoti   
  Digitālais sertifikāts   
  Sertifikāta izveide   
  Sertifikāta apliecināšana   
  Koda parakstīšana   
  Digitālā sertifikāta pārbaude   
  Parakstīšanas pārbaude   
  Objekts un koda parakstīšana   
  Secinājumi   
  Bibliogrāfiskais saraksts   
Фрагмент работы

E-paraksts ir līdzvērtīgs ar roku rakstītajam parakstam. Ar e-parakstu saprot vairāk nekā jūsu paraksta grafiskā attēla ievietošanu jūsu veidotajā dokumentā. Elektroniskā paraksta programma uzliek jūsu parakstu, vai citu atzīmi, uz specifisku dokumentu. Vienīgi eksperti var noteikt vai paraksts uz līguma ir viltots pēc tā parakstīšana, e-paraksta programma jebkurā laikā var noteikt vai ir veiktas pārmaiņas uz elektroniski parakstīta dokumenta vai faila.St. Laurents, Quebec-based Silans Technology (www.silanis.com) ir iesācējs šai tehnoloģijai, kas ir pierādīta galvenokārt svarīgu apdzīvoto un komerciālo nekustamo īpašumu industrijā.
E-paraksts bieži tiek jaukts ar „digitālo parakstu”, jo tas pielieto digitālā paraksta tehnoloģiju pārbaudei. E-paraksts arī pieprasa lietotāja autentifikāciju, kā ,piemēram, digitālo sertifikātu, smart card vai biometrijas pārbaudi.
2000. gada jūnijā ASV valdība ieviesa e-paraksta likumprojektu, kas deva elektroniskajam parakstam tādu pašu legalitāti kā ar roku rakstītajam parakstam.




E-paraksta tehniskās infrastruktūras komponenti :

sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs (SPS) – institūcija, kas pārbauda e-paraksta pieprasītāju, turpmāko parakstītāju, identitāti, ģenerē un ieraksta personīgā datu nesējā e-paraksta radīšanas datus ticami identificētiem parakstītājiem, uztur publiski pieejamus izdoto sertifikātu sarakstus;
aizsargāti e-paraksta radīšanas datu nesēji, kurus kontrolē tikai parakstītājs. Datu nesējs var būt ikviena elektronisko datu uzglabāšanas ierīce : datora cietais disks, diskete, kompaktdisks, datora USB portam pievienota atmiņas iekārta, dažādu formu viedkartes;
klienta programmatūra e-paraksta radīšanas datu aktivizēšanai, respektīvi, dokumentu elektroniskais parakstīšanai un saņemto elektroniski parakstīto dokumentu atšifrēšanai un pārbaudei.

Konkrētas KPI realizācija, citiem vārdiem, e- paraksta infrastruktūras uzbūve, funkcionalitāte un programmatūra, var atšķirties atkarībā no tā, kādiem mērķiem tā ir domāta. Piemēram, lokālai PKI var kalpot darbinieku autentificēšanai kāda uzņēmuma informācijas sistēmās. Pavisam citas, daudz augstākas, prasības tiek izvirzītas publiskai e-paraksta infrastruktūrai, kas nodrošina ar roku rakstītam parakstam līdzvērtīgu elektronisko parakstu. Šajā gadījumā tiek runāts par drošu elektronisko parakstu, kvalificētu e-paraksta sertifikātu, ko sniedz uzticams sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs ( izmantota Elektronisko dokumentu likumā ieviestā terminoloģija).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация