Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:725741
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. NORĒĶINU KARŠU SISTĒMA UN TĀS ATTĪSTĪBA

Pēdējo 10 gadu laikā mūsu valstī, kas integrējas Eiropas un pasaules informācijas telpā, strauji pieaug iedzīvotāju mobilitāte un informatizācija. Internet, mūsdienu sakaru tehnoloģijas tagad vairs nav vietējas realitātes elements, faktors, kas ievērojami maina mūsu dzīvi. Ne tik sen galvenais finanšu norēķinu veids bija skaidra nauda ar visiem no tā izrietošajiem riskiem un neērtībām. Pēdējo gadu laikā skaidras naudas norēķini ir sarukuši līdz minimumam un to vietā bankas un citas norēķinu iestādes piedāvā arvien jaunus, ātrākus un ērtākus pakalpojumus gan uzņēmumiem, gan privātpersonām. Taču finanšu norēķinu sistēmā joprojām ir ļoti daudz darāmā, lai atvieglotu finansistu, grāmatvežu un jebkuras privātpersonas rēķinu nomaksu un maksājumu saņemšanu.
Distancēto maksājumu un norēķinu veikšana, kuriem vēl nesen bija speciāla uzdevuma raksturs, tagad ir kļuvuši par ikdienišku.
Aplūkosim, ko saprot ar terminu norēķinu karte un tās rašanās un attīstības vēsturi pasaulē un Latvijā.
Norēķinu karte - vispārīgs termins, kas apzīmē visa veida kartes, kas atšķiras pēc izmantošanas nolūka, sniedzamiem pakalpojumiem, pēc savām tehniskām iespējām un organizācijām, kuras tās izdod. Svarīga visu norēķinu karšu īpatnība ir tā, ka neatkarīgi no to pilnvērtības pakāpes tajās glabājas noteikta informācija, kuru izmanto dažādās pielietojamās programmās. Karte var kalpot kā caurlaide, pieejas līdzeklis datoram, telefonu sarunu apmaksas līdzeklis, vadītāja tiesības utt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация