Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:417914
 
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Emocijas    3
  Emociju funkcijas, izpausmes, veidi un stāvokļi    5
  Emociju fizioloģija    8
  Negatīvās emocijas    9
  Dusmas    9
  Bailes    11
  Trauksme    13
  Naids    14
  Skumjas, bēdas, nomāktība    15
  Pozitīvās emocijas    16
  Prieks    16
  Mīlestība    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra, materiāli    21
Фрагмент работы

(Def.) Emocijas- psihes regulācijas procesi, kas nodrošina cilvēkam rīkoties mērķtiecīgi un norāda uz notikušo subjektīvo nozīmīgumu. (Psiholoģijas vārdnīca, 1999.)
Emocijas ir personiska reakcija (pārdzīvojums, attieksme) uz ārējo un iekšējo kairinātāju iedarbību. Emocijas ir parādību un situāciju reālās jēgas atspoguļojums subjektīva pārdzīvojuma formā.
Cilvēki nevar iztikt bez prieka, ciešanām, dusmām, bez mīlestības un naida. Ir noskaidrots, ka cilvēkam ir pastāvīga vajadzība pēc pārdzīvojumiem un emocionālas piesātinātības. Svarīgs ir arī nosacījums: lai būtu emocionāla piesātinātība, nepieciešami ne tikai pozitīvie pārdzīvojumi, bet arī negatīvie – ciešanas, neapmierinātība. Cilvēkā nepārtraukti mijās pozitīvās emocijas ar negatīvajām.
Emocijas atspoguļo cilvēka vajadzības, tā, kā šīs vajadzības tiek apmierinātas. Viss, kas atvieglo vajadzību apmierināšanu, rada pozitīvu emocionālo pārdzīvojumu. Turpretī, viss, kas kavē to, veicina negatīvas emocijas.
Emocijas palīdz orientēties apkārt notiekošajā, novērtēt priekšmetus un parādības atkarībā no tā, cik tie ir vēlami vai nevēlami, derīgi vai kaitīgi. Tās bieži vien nosaka mūsu uzvedību. Č.Darvins apgalvoja, ka evolūcijas procesā emocijas attīstījušās par līdzekli, kā dzīvām būtnēm atspoguļot savas vajadzības.
Emocijas spēj pakļaut iedarbībai visu cilvēka organismu. Tās organismu mobilizē vai paralizē. Emocijas ietekmē cilvēka dzīvības norises, uzvedību un darba spējas, palielina vai samazina viņa aktivitāti. Laikus parādoties emocijām, organisms gūst iespēju piemēroties apkārtējiem apstākļiem.
Galvas smadzeņu stumbra daļā ir atrastas nervu šūnu struktūras, kas tieši saistītas ar emocijām. To kairināšana izraisa konkrētas emocijas, piemēram, prieku vai bailes.
Emocijas var nomākt, pat paralizēt domu gaitu (piemēram, depresijas slimniekiem pašnožēlas, izmisuma, bezcerības un bezpalīdzīguma pilnās domas nomāc visas pārējās emocijas).
Gadījumos, kad emocijas aizēno koncentrēšanās spēju, cilvēkam zūd aktīvā atmiņa, proti, spēja atcerēties visu, kas saistīts ar tiešajiem darba uzdevumiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация