Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:428860
 
Оценка:
Опубликованно: 09.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Emocijas
Pirms tiek atklāts jēdziens "emocijas", to raksturojums un loma mācību procesā, svarīgi būtu noskaidrot kā un kādēļ emocijas radušās.
Mūsu senču evolūcijas gaitā indivīdu izaugsmes un dzīves gudrību apguves periods kļuva arvien ilgāks. Tiem bija nepieciešams garāks laika posms, lai iemācītos iegūt pārtiku un rūpēties par sevi. Lai bērns izdzīvotu starp viņu un cilvēku, kas par to rūpējās (parasti tā ir māte), vajadzēja rasties ciešai savstarpējai saistībai. Nav zināms, kā tā radās un transormējās evolūcijas gaitā tomēr atklāts un pierādīts, ka savstarpējās saistības vienojošais faktors ir emocijas (псич. Эмоц.; 19).
Viens no cilvēcisko emociju rašanās iemesliem bija nepieciešamība nodrošināt sociālo saiti starp māti un bērnu. Cits emociju rašanās iemesls bija komunikācijas līdzeklis kā starp māti un bērnu, tā starp pieaugušajiem. Pētījumos novērots, kā ilgi pirms bērns sāk saprast viņam veltīto valodu un izteikt atsevišķus vārdus, viņš jau prot ziņot apkārtējiem par savu stāvokli ar noteiktu signālu palīdzību. Šāda komunikācijas sistēma, kas balstās uz emocionālo izpausmi, svarīga dzīvībai, jo bez tās saite starp māti un bērnu būtu neiespējama. Tādejādi emocijas nepieciešamas izdzīvošanai un labklājībai.

1.1 Emociju raksturojums, veidi, klasifikācija un funkcijas
Neskatoties uz to, ka emocijas labi pazīstamas ikvienam, nav vienkārši tās formāli noteikt. Grūtības to zinātniskas valodas tulkojumā saistītas ar emocionālās reakcijas pārdzīvojuma dziļi subjektīvo raksturu. Lai arī kādos terminos censtos izteikt emocijas, lai cik pilnīgi tie būtu, vienmēr paliks kaut kas, ko nav iespējams aprakstīt. Nespēja izteikt emocijas ar valodas līdzekļu palīdzību saistīta ar to principiāli atšķirīgo dabu: valoda ir diskrēta, sastāvoša no sīkām daļās, bet emocijas ir nepārtrauktas.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1218736
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация