Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:411256
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
I.  Ēnu ekonomika    4
II.  Nodokļu klimats Latvijā    6
III.  Korupcija    8
IV.  Ēnu ekonomikas ietekme uz darbu tirgu un bezdarbu    12
V.  Sociālā drošība    15
VI.  Fiktīvas uzņēmējdarbības problemātika    17
VII.  Ēnu ekonomika Eiropas Savienībā    27
VIII.  Ēnu ekonomikas līmeņa aprēķināšana    28
  Secinājumi    32
  Izmantotā literatūra    34
Фрагмент работы

Izvēlējos rakstīt par Ēnu Ekonomiku Latvijā, jo vēlējos vairāk uzzināt par tās rašanās iemesliem, kā arī konkrētākus datus par to, kas tad galvenokārt un kā veido šo ekonomikas neizmērāmo pusi un kā tad kaut vai aptuveni noteikt, cik lielu daļu no IKP tā sastāda. Tas arī ir mana kursa darba mērķis.
Darba pirmajā nodaļā aprakstīju ēnu ekonomikas rašanās iemeslus Latvijā. Rakstot nākamās nodaļas, centos atrast un izmantot jaunākos pieejamos datus, lai analizētu patreizējo stāvokli.
Būtiskākie iemesli augstajam ēnu ekonomikas līmenim Latvijā ir augstās nodokļu likmes, korupcija, aplokšņu algas, fiktīva uzņēmējdarbība, tādēļ manā kursa darbā ēnu ekonomikas problemātika galvenokārt apskatīta no šiem aspektiem.
Pēdējos gados par ēnu ekonomiku Latvijā runā jo īpaši daudz un pēdējā laikā par to bieži var dzirdēt saistībā ar fiktīvo uzņēmējdarbību. Tādēļ pirmkārt centos atrast informāciju par šo tēmu un izvirzīt priekšlikumus, kā ar to cīnīties.
I.Ēnu ekonomika
1991.gadā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas valdībai bija jāsāk domāt par jaunas politiski ekonomiskas sistēmas veidošanu. Pirmie neatkarības gadi sagrāva ilūzijas par ātru tautsaimniecības uzplaukumu. Pāreja uz tirgus ekonomikas principiem izmainīja iedzīvotāju un valsts attiecības, palielinot cilvēka lomu sevis un savas ģimenes sociālajā aizsardzībā. Likumsakarīgi, ka drīz pēc neatkarības iegūšanas sākās Latvijas sociālās drošības sistēmas modeļa izstrādāšana. Vienlaicīgi ar ekonomiskajām reformām valstī tika formulēti un ieviesti jauni, sociālo aizsardzību regulējoši likumi, un tā bija valdības tūlītēja reakcija uz steidzamajām un ātri augošajām iedzīvotāju vajadzībām. Reformu pirmo gadu laikā tika piedzīvots straujš iekšzemes kopprodukta (IKP) samazinājums - 1993.gadā IKP samazinājās apmēram par 50 % salīdzinājumā ar 1990.gadu. Pastāvošā situācija arī veicināja Ēnu ekonomikas rašanos Latvijas ekonomikā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1124378
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация