Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:588775
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Priekšmeta analīze    3
  Darba vides analīze    5
  Publiskās vides analīze    7
  Pielikums    9
  Izmantotie informācijas avoti    10
Фрагмент работы

Darba vide
(skatīt pielikumu nr.2)
Virtuves iekārtas augstums ir 87cm, dziļums - 60cm, piekārtie sienas skapīši izvietoti 60cm no virtuves virsmas un ir 30cm dziļi. Visiem skapīšiem apakšdaļā 15 cm no zemes izvietota padziļināta niša, bet pati virtuves virsmas plakne ir dziļāka par skapīšiem, lai atrodoties kājās, maksimāli varētu piekļūt darba virsmai un reizē būtu ērti izvietot kājas. Tā kā virtuves zona ir maza izmēra, tajā efektīvi var darboties viens cilvēks, jo visas svarīgās darba zonas - izlietne, plīts, ledusskapis un darba zona gatavošanai - izvietotas ļoti kompakti, veidojot virtuves trīsstūri.
Virtuves virsmas izvietojuma augstums būtu vēlams augstāks - ap 90 cm, esot stāvus pozīcijā, darba virsmai jābūt aptuveni elkoņa līmenī, tādējādi darbs pie šāda virsmas augstuma lieki nenoslogo mugurkaulu un darbs ir veicams efektīvi. Galvenās darba zonas virsmas izmēri ir izteikti par mazu 60 reiz 60 cm, veicot darbu, tajā nav iesāpams vienlaicīgi ērti izvietot nepieciešamos darba rīku, produktus un priekšmetus. Tā atrodas izlietnes kreisajā pusē, tāpēc ērtāka būtu izlietne, kuras žāvēšanas zona atrastos kreisajā pusē - tā nomazgātos augļus un dārzeņus būtu vieglāk aizsniegt, neliecoties pāri visai izlietnei. Virs izlietnes esošajā skapītī izvietots trauku žāvētājs, bet tai kreisajā pusē atrodas atvilktnes galda piederumiem, tādējādi pēc to nomazgāšanas tos ir ērti novietot uzreiz atvilktnē; pārējās atvilktnēs secīgi virzienā uz leju izvietoti ēdiena gatavošanai retāk izmantojami priekšmeti un pārtikas produktu krājumi. Zem izlietnes izvietotajos skapīšos izvietoti tīrīšanas līdzekļi, bet stūra skapītī - atkritumu tvertne, tādējādi to ir parocīgi aizsniegt, esot jebkurā no virtuves daba zonām, bet tā kā atkritumu tvertne ir izvelkama, aiz tās paliek neizmantota skapīša daļa, kā tas nebūtu, ja tajā būtu iebūvēts karuseļa tipa plaukts, kurā iespējams izvietot vairākus priekšmetus, atrodot atkritumu tvertnes novietošanai citu risinājumu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация