Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:436180
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.08.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas ir cilvēks?
Meklējot atbildes uz pēdējo filosofijas pamatjautājumu, varam iegūt priekšstatu, par to, kas ir cilvēks vispār Ē. Fromma uztverē un kāds tas ir mūsdienu sabiedrībā.
Autors uzskata, ka „ cilvēks ir robots – labi paēdis, labi ģērbies, taču bez mazākās intereses par savu sevišķo cilvēcisko īpašību un funkciju,”, jo visa mūsu kultūra balstās uz pirkšanas kāri, uz savstarpēji izdevīgas maiņas ideju. Cilvēks „ ir pārvērsts par preci un uztver savus dzīvības spēkus kā ieguldījumu, no kura viņš sagaida maksimālu labumu, pastāvot attiecīgajiem tirgus noteikumiem,” un viņš ir aizmirsis, ka visi viņi ir viens vesels, taču katrs arī unikāls, neatkārtojams savā būtībā. Par to, ka cilvēks „kļūst par skrūvīti „no deviņiem līdz pieciem”, viņš ir daļa no darbaspēka, birokrātiskā klerku un direktoru spēka,” un pilnībā zaudē savu individualitāti patiekties var, manuprāt, mūsdienu darba organizācijām un uzņēmumiem.
Ē. Eromms arī uzsver cilvēku sabiedrības lielāko mīnusu mūsdienās – cilvēks ir kļuvis par „zobratu kopējā mašīnā” un aizmirsis par individualitāti un savas pieredzes un viedokļa veidošanu, kas, manuprāt, ir ļoti svarīgi, lai saglabātu individualitāti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация