Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:443091
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ēriks Fromms ir labi pazīstams ne tikai kā psihoanalītiķis un sociālpsihologs, bet arī kā svarīgs 20. gadsimta humānisma pārstāvis. Viņš ir dzimis Vācijā, slēpies no nacistiem un strādājis dažādās humanitāro zinātņu nozarēs. Viņa darbi un idejas joprojām ir visā pasaulē vispāratzītas gan no lasītāju, gan no zinātnieku viedokļa.
Ē. Fromms – amerikāņu filozofs, sociologs, psihologs. Neofreidisma pārstāvis. Fromma filozofijas mācība ir freidisma variants, kas attīrīts no bioloģisma un panseksuālisma un tuvojas eksistenciālismam. Frankfurtes skolas revizionisma garā centies radīt vienotu mācību par cilvēku, apvienojot sociālo pieeju ar individuāli psiholoģisko pieeju. Kapitālismu Fromms uzskatīja par psihiski slimu, iracionālu sabiedrību. Izvirzīja utopiskus „veselas sabiedrības” izveidošanas projektus, kas realizējami ar „sociālās terapijas” metodēm.

Ērika Fromma darbi:

Ērika Fromma dzīves laikā un pēc viņa nāves ir publicētas gandrīz 50 grāmatas, kas ir pieejamas ne tikai oriģinālajā angļu vai vācu valodā. Lielākā daļa no tām ir tulkotas arī spāņu, itāļu, portugāļu, franču un japāņu valodās. Nozīmīgākās grāmatas ir tulkotas arī krievu, poļu, somu, holandiešu, korejiešu, zviedru, ebreju un serbu valodās.
Līdz šim Ērika Fromma kopotie raksti bija pieejami tikai vācu valodā. 12 sējumi ar 6400 lapaspusēm ir paša Fromma izdoti, bet pilnīgus Fromma kopotos rakstus pēc viņa nāves izdeva Rainers Funks 1989. gadā. Turklāt kopotie raksti vācu valodā ietvēra pilnīgu visu Fromma publikāciju sarakstu visās valodās un detalizēts alfabētiskais rādītājs. Bez tam Kopotie raksti ietver arī katras publikācijas ievadrakstu, balstoties uz publikācijas pirmavotu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1193013
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация