Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:249863
 
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Cilvēka pašizziņas krīze    3
  Simbols kā cilvēka iedabas atslēga    4
  No dzīvnieka reakcijām uz cilvēka atbildēm    5
  Cilvēka definīcija kultūras terminos    6
  Secinājumi    6
Фрагмент работы

Secinājumi
Laost šo E. Kasīrera apcerējumu par cilvēku, manī raisījās gan piekrītošas, gan noraidošas emocijas. Lai gan rakstnieks ir apkopojis un analizējis vairāku dažādu sfēru speciālistu un domātāju viedokļus, manī tomēr palika šī sajūta, ka šī grāmat ir nedaudz vienpusīga, pārlieku racionāla.
Man īpaši atmiņā palika citāts no Epiktēta: “Cilvēku uzbudina un satrauc nevis lietas, bet gan paša fantāzijas par tām.” Savā ziņā šis citāts manī raisa pārliecību, ka varbūt patiesībā cilvēka simboliskā būtība nav jācenšas noformulēt un definēt, bet gan katram individuāli instinktīvi to jācenšas sajust. Jo bieži vien, jo vairāk mēs domājam un meklējam racionālas atbildes, jo vairāk atduramies pret neizskaidrojamām un pat mītiskām parādībām.
Kasīrers acīmredzot ir racionāls cilvēks un meklējis atbildes atšķirībās starp šiem viedokļiem. Pēc izlasītā var spriest un saprast, kā cilvēces attīstības gaitā viedokļi mainījušies līdzi laikam. Kasīrers minējis ļoti daudzus mūsdienās pazīstamus un novērtētus filozofus, piemēram, Aristoteli, Sokrātu, Platonu. Marku Aurēliju, Paskālu, Dekartu, Monteņu, Šēleru, Gēti un daudzus citus. Viņu viedokļi ir ārkŗtīgi dažādi, daži vairāk pragmatiski un balstīti uz pierādījumiem un empīriskiem pētījumiem, bet dažu filozofu un domātāju viedokļi ir izteikti filozofiski un par ezotēriski.
Šajā apcerējumā es manīju tādu ideju, ka katram cilvēkam ir svarīgi vispirms izprast sevi, savas izjūtas. Tikai tad viņš būs spējīgs saprast visu apkārtējo pasauli. Šai idejai es piekrītu daļēji, jo, manuprāt, cilvēks ir izveidojies izejot no apkārtējās pasaules un viņš nevar iepzīt sevi, neiepazīstot apkārtni, visdažādākajos tās aspektos Katram taču pasaule ap viņu liekas kā pasaules centrs, un pats- kā pasaules naba. Bet ir jāiemācās paplašināt savu redzesloku un iziet no sava centra. Un tik pat būtiski ir šo centru nekad nepazaudēt.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1326459
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация