Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:533433
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Es koncepcija, kas sāka attīsties no 2 – 3 gadu vecuma, sākumskolas periodā iegūst jaunas kvalitātes – sociālu nozīmi. Sākumskolas gados Es koncepcija no konkrētu priekšstatu uzskaitījuma pakāpeniski pāraug par abstraktāku, salīdzinošāku un apkopojošāku pašnoteikšanos. Bērni formē arvien noteiktākus priekšstatus par sevi, un viņu Es koncepcija tāpat kļūst arvien reālistiskāka. Tagad viņi labāk apzinās savas spējas un ierobežojumus, un viņu zināšanas par sevi organizē un orientē to uzvedību.
Bērniem kļūstot arvien vecākiem, viņi iegūst arvien plašāku skatījumu uz savu un citu cilvēku fiziskajiem, intelektuālajiem un personiskajiem raksturojumiem. Tajā pašā laikā bērna Es koncepcija, galvenokārt, sāk fokusēties nevis uz ārējiem raksturojumiem, bet gan personības iekšējām kvalitātēm. Viņi arvien biežāk, piedēvē sev un citiem specifiskas iezīmes – stabilus personiskus raksturojumus, un pastāvīgi salīdzina sevi ar saviem vienaudžiem.
Sjūzena Hartera (Harter, 1982) sniegusi veiksmīgu formulējumu, norādot, ka bērnu Es koncepcijas rašanās veido “filtru”, caur kuru viņi novērtē savu personīgo un citu uzvedību. [2 ; 459]
Iesākumā katrs bērns, tajā vai citā pakāpē pārdzīvo pretrunīgas sajūtas starp to, kas pēc viņa domām viņā ir, un starp to, kas viņš gribētu būt (vai jābūt), - starp ideālā Es un sava reālā Es uztveršanu.
Tomēr tikko radusies Es koncepcija, ne vienmēr ir adekvāta. Piemēram, pirmklasnieki ir vairāk nosliekti uz savu spēju un māku pārspīlēšanu, nekā vecāki bērni. Sākumskolas vecumā bērni turpina izstrādāt un attīstīt gendernos stereotipus, un tai pašā laikā nonāk pie lielākas lokanības savstarpējās attiecībās ar citiem cilvēkiem. [2 ; 459]…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1180800
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация