Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:249275
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ievads
def. Tīkla arhitektūra- tā ir standartu, topoloģiju un protokolu kombinācija, lai varētu izveidot darboties spējīgu tīklu.

60.g.b. Havajas universitātē tika izstrādāts globālais tīkls ar nosaukumu ALONA. Universitātes vadība šajā tīklā gribēja apvienot visus tās rīcībā esošos datorus. Viena no raksturojošām īpatnībām bija izveidotā tīkla piekļuves metode- CSMA/CD. Šis tīkls uzskatāms kā pirmsākuma pamats mūsdienu Ethernet tīkliem. 1972.gadā Roberts Metkalfs un Deivids Bogss (firmas Xerox pētniecības centrs) izstrādāja kabeļu sistēmu un signālu pārraides shēmu, bet 1975. gadā pirmo Ethernet produktu. (sistēmas pārraides ātrums 2,94 Mbit/s un tas apvienoja vairāk nekā 100 datorus ar kabeli, kura garums bija 1 km). Firmas Xerox Ethernet tīkls guva tādus panākumus, ka kompānijas Xerox, Intel Corporation un Digital Equipment izstrādāja standartu Ethernet ar ātrumu 10 mbit/s.

Ethernet standarts - īpatnības un raksturojums
Ethernet ir populāra tīkla arhitektūra, kas izmanto nemodulāru datu pārraidi ar ātrumu 10 Mbit/s un 100 Mbit/s. Pārraides vide pasīvā. Pārraides tips- šaurjoslas. Topoloģija- BUS (maģistrāle), pielietojamās topoloģijas STAR-BUS. Specifikācija IEEE- 802.3. Kabeļu sistēma – resnais un tievais koaksālais kabelis, UTP (neekranētie vītā pāra kabeļi).
Kadra formāts
Ethernet sadala datus paketēs- kadros un šis kadra formāts atšķiras no citos tīklos izmantojamā kadra formāta. Kadri ir informācijas bloks, kuru pārraida kā vienu veselu. Ethernet kadrs ir ar garumu 64- 1518 baiti. Bet paša Ethernet kadru struktūra izmanto 18 baitus, tāpēc datu bloks ir no 46- 1500 baiti. Katrs kadrs satur vadības informāciju par sasaisti ar citiem kadriem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация