Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:531428
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kas ir ētika?    1
  Vadītāja ētiskās uzvedības normas    2
  Ētikas normatīvi    3
  Ētiskās uzvedības mācības    3
  Etiķete    4
  Etiķetes sadalījums    5
  Iepazīšanās un iepazīstināšana    6
  Telefona sarunas    7
Фрагмент работы

Ētika-mācība par morāli, par tikumību kā vienu no sabiedriskās apziņas formām, par tās būtību, vēsturiskās attīstības likumiem.Tā ir cilvēku tikumiskās rīcības normu sistēma, viņu pienākumi pret sabiedrību, pret ģimeni un arī savstarpējie pienākumi.
Lai sniegtu atbildi uz jautājumu, kas ir ētika, vispirms jāapdomā kādas dzīves sfēras šis jēdziens skar, ar ko saistās, jo ētika – tas ir plaši. Ko ētika nosaka? Uz ko ētika attiecas? Kas ir tas, kas nosaka nepieciešamību pēc ētikas jeb kāda ir tās jēga?
Ētiku varētu nosaukt par mācību vai zinātni, vai parādību, kas sevī iekļauj normas. Ētika nosaka normas – pieklājīgas ēšanas normas restorānā, piedauzības līmeni bērnu komiksos un televīzijā, politiķu konkurentu publisko apvainojumu intensitāti, utt. Ētika viennozīmīgi pakļaujas taisnīguma izjūtai. Ētika nosaka normas, kas pakļaujas cilvēkam, viņa galvenajām nepieciešamībām, bet tikai skatoties nevis uz vienu indivīdu, bet sabiedrību kopumā. Šeit mēs nonākam pie nākamā jautājuma.
Ētikas eksistencei ir attaisnojums vai, īstenībā, tā var eksistēt tikai konkrētā situācijā, proti – mijiedarbībā, sabiedriskā mijiedarbībā, kaut kādu attiecību momentā, kur abu pušu interesēs ir tas, lai otra puse ņem vērā viņa intereses, tādejādi padarot partnera intereses par savējām. Tas nozīmē, ja paņemsim katru cilvēku atsevišķi tādu, kāds viņš pasaulē ir un liksim uz papīra uzrakstīt savus uzskatus par to kā jānorisinās lietām, lai viņš nejustu nekāda veida diskomfortu, un tās iezīmes, ko būs pieminējuši pārsvarā visi, savilksim kopā – iegūsim ētiku. Ētika būtu tāds tā kā nerakstītu likumu kodekss, kurš darbojas pēc principa, nedari otram to, ko pats nevēlies baudīt uz savas ādas. Tātad, ētika principā un vienīgi ir kaut kādas sabiedriskas parādības fenomens, kas skar sabiedriskās attiecības un indivīdu mijiedarbību.
Ētikas nepieciešamība jebkādā sabiedriskā modelī ir neizbēgama – gluži tāpat kā reliģija vai pārvaldes forma. Principā, izriet, ka ētika ir jebkuras kultūras blakus produkts, kas ir nepieciešams, lai noteiktu rāmjus, kādā tiek dzīvots, bieži pat tādēļ lai vispār izdzīvotu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация