Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:157066
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Uzvedības standarti un etiķetes normas ir nozīmīgi kultūras konteksta mehānismi, kas īsteno civilizētus kontaktus starp cilvēkiem. Etiķete nosaka saskarsmes noteikumus starp dzimumiem, vecumiem, sociālām, profesionālām un citām sabiedrības grupām.
Ievērojot etiķetes normas, cilvēku sabiedrība kļūst vienotāka un precīzāka. Līdz automātiskumam apgūtās etiķetes prasības atslogo smadzenes citu, sabiedrībai daudz nozīmīgāku uzdevumu risināšanai.
Šaurākā izpratnē etiķete ir noteikumi un tradīcijas, kuru ņemšana vērā noteiktā cilvēku grupā ir obligāta. Šādi profesionālās uzvedības noteikumi ir arī juristu darbā. Tās mērķis ir nodrošināt juridisko profesiju.
Pie etiķetes standartsituācijām pieskaita iepazīšanos, satikšanos, sasveicināšanos, atvadīšanos, runas, apsveikumus, u. tml. Šajā situāciju komplektā īpaša uzmanība tiek veltīta katras epizodes sākumam un nobeigumam, kur īpašai reglamentācijai pakļauta t.s. ieiešana un iziešana no konkrētas situācijas, bet procesa vidusdaļu var veidot atbilstoši kontekstam. Ikdienā gan redzams, ka etiķetes prasības tiek ievērotas galvenokārt sasveicinoties un atvadoties.
Juristam jāprot pasniegt sevi, kā arī piedāvāt savu palīdzību noteiktā darbā vai jautājumos, kā to pareizi darīt viņš var smelties no profesionālās etiķetes. Proti, no sākuma viņam jāprot ģērbties, tā kā no ģērbšanas stila arī daudz kas ir atkarīgs – tas arī ir aprunāts etiķetē.
Citiem vārdiem sakot, etiķete ir sabiedrības komunicēšanās stabilizācijas mehānisms, kas piedāvā kompromisu pēc savstarpēji pieņemamiem noteikumiem.
Tātad etiķetes noteikumu ievērošana ir vajadzīga visiem saskarsmes dalībniekiem. Ja rekomendētā konvencija tiek ignorēta, radīsies sarežģījumi un šķēršļi ne vien konkrētā dialoga risināšanā, bet pat viscerīgākās attiecības var neatgriezeniski pārtrūkt pat uz visiem laikiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1118180
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация