Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:172540
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.08.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Lai gan krievu presē periodiski parādās apgalvojumi par krievvalodīgo tiesību pārkāpšanu. Pētījuma par “Valsts statusa maiņu un pilsonisko apziņu” iegūto datu analīze uzrādīja, ka Latvija netiek pārkāptas cilvēktiesības, nepastāv ne latviešu vai nepilsoņu diskriminācija.
Taču šis pētījums atklāja citu interesantu faktu. Latvieši un krievi atšķirīgi izjūt kopību ar pretējo etnisko grupu: latvieši ievērojami mazāk izjūt kopību ar krieviem nekā krievi ar latviešiem. Līdzīgs ir ari viedoklis par dzīves stila atšķirībām: latvieši salīdzinājumā ar krieviem biežāk uzsver atšķirības starp latviešu un krievu dzīvesveidu.16

Nobeigums
Nobeigumā kā ļoti pozitīvu etnisko grupu integrācijas piemēru, gribu pieminēt ebrejus, kas ir ar augstu izglītības līmeni ( skat. pielikumā), labi integrējušies un daudzi aktīvi piedalās sabiedriskajā nozarēs. “Te var minēt politiskos darbiniekus R. Marjašu un M.Vulfsonu, žurnālistu A. Kļockinu, ekonomistu M. Libermani, Latvijas operas solisti I.Galanti”17
Manuprāt, kopumā apskatot etnisko grupu stāvokli Latvijā, nevar runāt par nevienlīdzību veicinošu politiku. Taču iespējam valsts varētu būt aktīvāka, vairāk veicinot integrācijas procesu un palīdzot izlīdzināt radušos nevienlīdzību labklājības un izglītības līmenī, piemēram, starp čigānu etnisko grupu un citām etniskajā grupām Latvijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация