Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:963001
 
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 22 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Etrusku izcelsme   
2.  Etrusku ietekme uz romiešu kultūru   
2.1.  Valoda un rakstība   
2.1.1.  Pravieši, priesteri un zīlnieki   
2.1.2.  Tempļi   
2.2.  Reliģija   
2.3.  Māksla   
3.  Etrusku ietekme uz Romas valstiskumu   
3.1.  Politika   
3.2.  Militārā sfēra   
Фрагмент работы

Nobeigums
Etruski, maz izpētītā un veljoprojām mistiskā tauta, ir atstājusi daudz un dažādus nospiedumus to sekotāj tautai – romiešiem. Tā kā etruski bija tauta, kura dzīvoja Itālijas teritorijā pirms romiešiem, ir saprotams, ka kādas lietas tie notiekti būs pārņēmuši vai aizguvuši no etruskiem. Būtiskākie aizguvumi, kurus romieši ir aizguvuši no etruskiem, būtu meklējami mākslā un reliģijā, kā arī ekonomikā un lauksaimniecībā. Mākslā tie būtu konkrēti mākslas novirzieni, kurus romieši vēlāk ir pilnveidojuši. Reliģijā romieši ir aizguvuši un pilnveidojuši dažādus rituālus, ekonomikā un lauksaimniecībā – kanālu izveides, ūdens pārvietošanai, kuras mūsdienās Romā pazīst kā akveduktus.
Protams, nevar teikt, ka visa romiešu vēsture ir balstīta uz etruskiem un ka viss aizgūtais ir ņemts tieši no tiem. Būtiski ir apzināties, ka liela ietekme uz romiešiem ir bijusi arī no grieķu un citu civilizāciju puses. Visa ietekme nevarētu būt no etruskiem, jo tā ir romiešu būtība – viņiem nav pašiem savas kultūras, bet viss kas tiek uzskatīts par viņu kultūru, ir citu kultūru apvienojums jeb kompilācija. Piemēram, romiešu valoda un mitoloģija ir aizgūta nevis no etruskiem, bet gan no grieķiem. Karā romieši paši izveidoja savu taktiku, kura bija pretēja etrusku taktikai.
Referāta noslēgumā var secināt, ka etrusku ietekme uz romiešiem ir bijusi ļoti liela, tomēr jāatceras, ka romieši apvienoja kultūras. Tas nozīme, ka romiešu agrīno vēturi ietekmēja ne tikai etruski, bet arī citas tuvumā esošas civilizācijas. Pie etrusku iznīcības un fakta, ka ļoti minimāla ir informācija, kas par tiem ir saglabājusies, varētu vainot romiešus, jo tie ar savu unikālo kara tehniku lēnām sagrāva etruskus, kā arī tie nepārmantoja pietiekami daudz kultūras elementu, lai mūsdienās mēs iegūtu lielāku un bagātīgāku priekštatu par etruskiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация