Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691769
 
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pusgadsimtu ilgās bailes
„Mani sauc Čārlzs Darvins.Esmu dzimis 1809.gadā, mācījies,ceļojis apkārt pasaulei un atkal mācījies.”Šī izcili īsā autobiogrāfija vēsta ne tikai par cilvēka dzīvi. Tajā rodams XIX gadsimta izcilākā dabas pētnieka un evolūcijas mācības pamatlicēja dzīves varoņdarbs.Viņa atstātais mantojums satriec vēl vairāk, kad uzzinām,ka gandrīz pusi gadsimta viņs slimojis ar hronisku kaiti – trauksmi. Panikas lēkmes, kas viņu regulāri pārņēma, pārvērta viņa dzīvi ellē. Pasaule kļuva nereāla, un norisinājās savdabīga personības zaudēšana.
Nelielā Anglijas pilsētiņā Šrusberijā, stāvā upes krastā atradās augsta sarkana ķieģeļu māja, kurai apkārt pletās dārzs. Šajā zaļojošām efejām apvītajā mājā piedzima Čārlzs Darvins. Viņa tēvs Roberts Darvins bija plaši pažīstams ārsts. Čārlza māte nomira, kad viņam bija astoņi gadi.
Gadu pēc mātes nāves Čārlzu iekārtoja doktora Batlera skolā, kur viņš galvenokārt mācījās senās valodas.Taču zēns ar īpašu centību neizcēlās.Ģimenē sāka runāt, ka visādā ziņā jaukais un patīkamais Čārlzs kļūst par īstu fantazētāju. Ne reizi vien viņš visus izbrīnīja ar bezjēdzīgiem stāstiem, kurus nebeidza vien izdomāt. Bet vakaros, kad Šrusberijā nodzisa gaismas, Čārlzs ar brāli Erasmu lapenītē ierīkotajā ķīmijas laboratorijā centās iegūt „jaunas” vielas.Turklāt Čārlzs ar īstena kolekcionāra aizrautību vienmēr pacentās mājās atnest kādu gliemežvāku, zīmogu, monētu vai kaltētu kukaini.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация