Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:942534
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Fašisma izcelsme un vēsture    4
2.  Fašisma pirmsākumi    6
2.1  Benito Musolīni    6
2.2  Ādolfs Hitlers    7
3.2  Nežēlīgā cīņa    8
3.  Fašisma iedalījums un klasifikācija    10
4.  Fašisms un ideoloģija    11
5.  Fašisms mūsdienās    12
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

Kas īsti ir fašisms? Vai tā ir tikai drūma pagātnes liecība, vai varbūt , fašisms ir mums līdzās joprojām? Neskatoties uz to, ka otrais pasaules karš ir beidzies jau pirms 56 gadiem ir muļķīgi uzskatīt, ka fašisma un nacionālisma idejas ir mirušas. Manuprāt, vārds fašisms daudziem no mums saistās ar kaut ko ļoti negatīvu. Un tā tas, protams, lielā mērā arī ir. Pirmkārt jau tas cilvēkiem saistās ar mūsu valsts vēsturi- ar otrā Pasaules kara šausmām un ar Hitlerisko Vāciju. Bet vai fašismā nevar atrast pozitīvas iezīmes? Savā darbā gribu noskaidrot arī, kā fašisms ir radies, kāda īsti ir fašisma ideoloģija. Vēl apskatīšu, manuprāt, divu populārāko fašistu līderu- Ādolfa Hitlera un Benito Musolīni ideoloģijas- kas viņuprāt ir fašisms un kāda ir tā būtība. Savā referātā centīšos noskaidrot, vai arī mūsdienās pastāv fašistiskās organizācijas un kādas tās ir. Tāpat ir jāizskaidro starpība starp fašismu un nacismu, jo daudzi cilvēki vēl tagad abus šos jēdzienus jauc. Grūti paredzēt nākotni, tomēr ir iespējams, ka fašisms varētu atdzimt valstu līmenī, tāpēc ir skaidri jāzina, kas ir fašisms, lai tas nevienu nepārsteigtu nesagatavotu.
Raksturojot kādas valsts tiesību sistēmu ir būtiski noteikt pamat determinantu , kas ir galvenais subjekts šīs tiesību sistēmas konstituēšanā: demokrātiskajās valstīs šis determinants ir tauta, tiesību modeļa izveidi ietekmē visas tautas griba; savukārt nedemokrātiskajās valstīs tiesības determinē tikai viena sabiedrības daļa, kas veido tiesību sistēmu balstoties tikai uz saviem patiesuma kritērijiem, kas ir ietverti tās ideoloģijā.
Fašisma nosaukuma izcelsmi skaidro divējādi. Var uzskatīt, ka tas ir cēlies no itāļu vārda “fascio”, kas nozīmē apvienību, no tā fašisms itāliski skan “fascimo”, otrs variants, ka vārds fašisms ir cēlies no latīņu vārda “fasces”, kas nozīmē rīkšķu saišķis. Rīkšu saišķis Romas impērijas laikā bija romiešu liktoru varas zīme. Fašisma teorija un idejas, kā arī daļēji ideoloģija radās jau 19.g.s. 50.gados un laika gaitā izkristalizējās līdz tai formai, kas pazīstama mūsdienās. Par fašisma ideju aizsācēju var uzskatīt francūzi Žozefu Arturu Gobino, kuru uzskata par rasisma teorijas pamatlicēju. Par fašisma teorētiķiem bez minētā Gobina tiek uzskatīti francūzis Ž.V. Lopažs, kā arī vācieši Fridrihs Nīcše un Osvalds Spenglers. Fašisms uzplauka Eiropā tūlīt pēc pirmā pasaules kara, kad Eiropā valdīja ekonomiskā un morālā krīze.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация