Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:818720
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.07.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Feminisma reliģiskie pirmsākumi    4
2.  Trīs viļņi    5
2.1.  Pirmais vilnis    5
2.2.  Otrais vilnis    6
2.3.  Trešais vilnis    7
3.  Teorijas    7
3.1.  Liberālais feminisms    7
3.2.  Sociālistiskais feminisms    8
3.3.  Radikālai feminisms    8
3.4.  Kulturālais feminisms    9
3.5.  Ekofeminisms    9
3.6.  Melno sieviešu feminisms    10
4.  Feminisms mūsdienās    10
  Nobeigums    12
  Izmantoto informatīvo avotu saraksts    13
Фрагмент работы

Nobeigums
Feminisms ir daudzveidīgs savā pārliecībā, tas nav vienveidīgs, izraisa diskusijas un arī konfliktus. Liela sabiedrības daļa aprobežo feministes ar vārdiem „vīriešu nīdējas” un „mūžīgās vecmeitas”, tomēr feminisms nav tikai par to. Protams, ir atsevišķas feminisma teorijas, kuru pārstāvēs tiešām nekaunas atzīt, ka ir homoseksuālas vai vīriešu nīdējas. Tieši ar šo daudzveidīgu un dažādajām feminisma pārstāvēm šī kustība šķiet interesanta un atšķirīga no citām.
Rakstot referātu, es uzzināju daudz jauna. Arī es atzīstu, ka manas zināšanas pirms šī referāta rakstīšanas aprobežojās ar to, ka šīs sievietes ļoti iestājas par sieviešu tiesībām un visticamāk neciena vīriešus. Tomēr tagad es saprotu, ka tas ir kas vairāk. Turklāt feministes ar savu drosmi un neatlaidību feminisma pirmsākumos ir izcīnījušas svarīgākās sieviešu tiesības kā tiesības piedalīties vēlēšanās, atrasties vīrietim blakus amatā, kā arī citas nozīmīgas lietas, kuras mūsdienās šķiet pašsaprotamas.
Manuprāt, senāk feministes bija aktīvākas un radikālākas. Mūsdienās šie protesti šķiet vairāk kā „zīmēšanās”, par piemēru ņemot „FEMEN” aktīvistes, jo bieži vien nav saprotams, par kādām tiesībām viņas īsti cīnās. Tas vairāk izskatās tikai pēc kāda demonstratīva pasākuma, kurā viņas pauž savu nostāju ar ko skandalozu, bez dziļākas domas un jēgas.
Noslēdzot šo referātu es gribu teikt, ka, man šķiet, ka katrā sievietē ir šis tas no feministes, jo neviena taču nevēlas būt apspiesta, pakļauties vīrietim vai saņemt mazāku algu, nekā vīrietis tādā pašā amatā. Arī vīriešiem ir jābūt saprotošiem pret feministēm un neizmantot šo vārdu tikai kā apvainojumu, jo tas tikai liecina, cik neizglītoti viņi ir. Sievietes visos laikos ir cīnījušās par savām tiesībām, citas aktīvi, citas mierīgāk, bet feministes ir vienīgās, kuras tiešām ir panākušas savu un šos rezultātus varam novērot vēl mūsdienās. Ir pienācis laiks arī sievietēm musulmaņu valstīs, kurās tās ir ļoti apspiestas un fiziski ietekmētas, cīnīties par dzīvi, kuras gājumu nosaka viņas pašas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация