Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:311808
 
Оценка:
Опубликованно: 07.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Filipa līkne parāda sakarību starp inflācijas līmeni un bezdarbu. Īsā laika periodā tā ir izliekta. Katrā valstī noteiktā periodā ir atšķirīgs bezdarba un inflācijas līmenis. Tas ir atšķirīgs no katras valsts ekonomikā stāvokļa un attīstības (cikla) īpatnībām. Pastāv daudz ekonomisku faktoru, kas izraisa šīs sakarības izmaiņas un Filipa līknes nobīdi.
Filipa līknes virzību īsā laika posmā var izskaidrot ar arodbiedrību lomu, kā arī ar bezdarbnieku pabalstu nozīmi un sociālās nodrošināšanas iemaksu ietekmi tajā laika periodā, kurā bezdarbnieki atrod darbu un sāk strādāt. Vēl viens iemesls ir tehniskais progress. Tā dēļ būs aizvien grūtāk aizstāt tos strādniekus, kas piedāvā savu darbaspēku ar tādiem, ko pastiprināti pieprasa, un dabīgā bezdarba līmenis atkal pastiprināsies.
Ilglaicīgā periodā inflācijas tempus nosaka naudas masas pieauguma tempi un tie nav atkarīgi no ražošanas apjoma un bezdarba līmeņa.
Ilgtermiņā Filipa līkne ir vertikāla – tā nav atkarīga no bezdarba un inflācijas mijiedarbības, kura pazeminātu bezdarbu zem tā dabiskā līmeņa. Bezdarbs var palikt nemainīgs, bet inflācija palielināties. Ilgā laika periodā ražošanas apjoms ir vienlīdzīgs ar potenciālo ražošanas apjomu – tātad pastāv pilna nodarbinātība un eksistē tikai dabīgais bezdarbs. Dabīgo bezdarbu nosaka darba atrašanas un darba atstāšanas attiecības. Izmainīt dabīgā bezdarba lielumu ir salīdzinoši grūti.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация