Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:595433
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pieminēšanas vērta arī ir izteiktā Harija un Mariannas dzīvokļa vannas istabas filmēšana no augšējā labā stūra nemainīgā rakursā – katrā epizodē, kas filmēta vannas istabā, varonis stāv pie izlietnes.
Tika izmantots arī uz pusēm sadalītais ekrāns, katrā daļā attēlojot vienu filmas varoni (piemēram, Harija un viņa mātes strīds filmas sākumā).
Būtiska ir arī Harija vīzija, kas attēlota gan filmas sākumā, gan nobeigumā, kurā uz tilta brīnišķīgas ainavas ieskauta, stāv Marianna.
Daudz izmantoti atkārtotie kadri, kuros attēlots narkotiku sagatavošanas un lietošanas process. Tie reprezentēti paātrinājumā.
Paātrinājumā attēlota arī varoņu rīcība pēc narkotiku lietošanas (piemēram, Sāra pēc tablešu iedzeršanas uzkopj māju, skatās televizoru; Harijs pēc marihuānas smēķēšanas sēž uz dīvāna, ilgu laiku neko nedarot, tomēr viņam narkotiku iespaidā šķiet, ka laiks aizritējis ātri). Vislielākais efekts ātro un vienam otru nomainošo kadru lietojumam ir filmas beigās. Pateicoties šim efektam, filma skatītājam piedāvā tās kulmināciju un emociju un izjūtu sprādzienu, ar kuru pēc noskatīšanās jātiek vien galā pašam.

NOBEIGUMS
„Requiem for a dream” manā skatījumā ir visveiksmīgākais antinarkomānijas kinematogrāfijas darbs, jo, atsakoties no dramatiskiem, sapostītu vēnu tēliem un to vietā piedāvājot ikdienišķu dzīvju atainojumu un sekas, kas piemīt iekšējo dēmonu priekšā kapitulējušam gribasspēkam, tas panāk krietni iespaidīgāku efektu.
Izvēloties attēlot četrus likteņus viena vietā, režisors pilnībā nodrošinās no garlaicības klātbūtnes draudiem un neuzkrītoši apmet cilpu ap skatītāja kaklu, ko filmas laikā savelk arvien ciešāk, neļaujot tam atrauties no ekrāna līdz pat filmas beigām.
Netradicionālie kadrējumi un rakursi, nemitīgi mainīgie tēli, pārsteidzoši vienkāršās un sev piemērojamās filmas varoņu īpašības un cilvēciskās vājības, izcili atbilstošais skaņu celiņš – tas viss šo filmu padara par īstu mākslas darbu, tomēr maģiskā veidā neļauj izzust arī reālisma izjūtai, pateicoties kurai filma pārliecinoši varētu ierindoties arī dokumentālā kino par narkomānijas tēmu plauktos.
„Requiem for a dream” sevī nes vienreizēju māksliniecisku un profesionālu meistarību teiciena „viss ģeniālais ir vienkāršs” manierē, rezultātā radot neaptveramu iekšēju sprādzienu un liekot skatītājam, gribot negribot, izgriezt visus savas personības apcirkņus uz āru.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация