Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:196388
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Lielā franču revolūcija vēstures skatījumā    4
2.  Filozofija un revolūcija    5
  Nobeigums    7
  Izmantotā literatūra    8
Фрагмент работы

Izvēlējos referāta tēmu, kura man palika atmiņā no mācību semestra laikā lasītās R.Podoļnija grāmatas „Gudrības mīlestība”, kas ir arī kā burtisks tulkojums no vārda „filozofija”. Autors savā grāmatā ir izteicis domas par dažādām filozofiska novirziena aktualitātēm. Mani gan visvairāk piesaistīja tēma par filozofijas un Lielās franču revolūcijas saikni, jo iepriekš revolūciju biju apskatījusi tikai no vēsturiskā skatu punkta.
Patiesībā gan materiālu par filozofijas saikni ar Lielo franču revolūciju ir pieejami ļoti mazā apjomā, bet šajā vietā der tautas teiciens par to „kas meklē, tas atrod”. Lasot R.Podoļnija „Gudrības mīlestību”, šķita, ka informācijas daudzums būs pietiekams, lai neteiktu, ka liels. Sarūgtinājums ir par to, ka diemžēl Braiena Megi „Filozofijas vēsturē” ir atrodamas tikai divas lapaspuses par manis izvēlēto tēmu, jo, manuprāt, grāmatas nosaukums liecina par ko citu. Bet tādēļ bija vajadzība izlasīt vairākas vēstures grāmatas par attiecīgo laika posmu Francijā un, protams, arī pārējo Eiropas tuvāko un tālāko daļu, lai atrastu sev noderīgu informāciju, kā arī paplašināt zināšanas, izprotot tajā laikā sarakstītos franču tautības rakstnieku literāros darbus. Kā piemēru no izlasītajām grāmatām varu minēt Viktora Igo vēsturisko romānu „Zelta lilija”, kurā ir attēlota Lielās franču revolūcijas laika pazīstamu personību augstsirdība, kuras dēļ pat netiek žēlota sava dzīvība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация