Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:742084
 
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Likviditātes rādītāju analīze    4
  Maksātnespējas (saistību) rādītāju analīze    6
  Aktivitātes rādītāju analīze    7
  Rentabilitātes (ienesīguma) rādītāju analīze    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Individuālais uzņēmums “U.Vecvagara projektēšanas un pakalpojumu birojs” Latvijas Republikas Uzņēmuma reģistrā reģistrējies 1992.gada 2.oktobrī. Uzņēmuma darbības veids - celtniecības projektēšana; kokapstrāde. Bet 07.11.95. veiktas izmaiņas - tiek ņemts apsaimniekošanai viesu māja "Motelis Nīcava”, kas atrodas Liepājas rajona, Nīcas pagastā. 03.04.96. klāt nāk viesu māja "Viesnīca Feja", kas atrodas Liepājā, Peldu ielā 25-1.
Šo uzņēmumu vada fiziska persona ar saviem personiskajiem līdzekļiem, un ir personīgi atbildīga par uzņēmuma nodrošināšanu ar līdzekļiem un patstāvīgi pieņem lēmumus. Par atalgojumu šī persona saņem uzņēmējdarbības gaitā gūto peļņu. Individuālais uzņēmējs ir atbildīgs par sava uzņēmuma parādiem ar savu personisko mantu. Tātad viņam piederošo māju, zemi, mašīnu var pārdot parādu segšanai.
Studiju darba mērķis – izanalizēt cik efektīvi strādā uzņēmums, cik drošs un racionāls ir finansējums, cik dārgs ir uzņēmuma kapitāls. Vērā tiks ņemti bilances, peļņas un zaudējumu dati.
Likviditātes rādītāji ir rādītāji, ar kuru palīdzību var novērtēt uzņēmuma spēju atmaksāt savus tekošos parādus. Šī spēja ir atkarīga no attiecības starp uzņēmuma maksāšanas līdzekļu potenciālu un uzņēmuma finansiālajām saistībām. Maksāšanas līdzekļu potenciāls nozīmē uzņēmumam piederošus likvīdus līdzekļus.
Par likvīdiem sauc tos aktīvus, kuri jau atrodas naudas formā, kā arī tos, kurus ātri var pārvērst naudas formā. Jo uzņēmumam ir vairāk likvīdo aktīvu, jo tā ekonomiskās iespējas ir lielākas. Atkarībā no aktīvu likviditātes pakāpes izšķir trīs likviditātes rādītājus (koeficientus).
Likviditātes rādītāju aprēķināšanai tiek izmantoti bilances un peļņas un zaudējumu aprēķina dati.
Saistību summa nevar pārsniegt kopējo aktīvu lielumu. Augsts šī rādītāja līmenis rāda, ka uzņēmumam ir grūti atmaksāt aizdotās summas, jo par tām ir jāmaksā liela procentu summa. Zems šī rādītāja līmenis nodrošina kreditoriem iespēju netraucēti saņemt aizdotās summas. Kreditori vēlas, lai šis rādītājs būtu zemāks. Normālā līmenī tam būtu jābūt 0.4 – 0.8.
Piemērā ir zems aizņemtā kapitāla līmenis, tas raksturo zemu attīstības tempu, kā tas ir šajā gadījumā. Tātad uzņēmums darbojas ar nelielu risku., tas var būt izdevīgi tikai kreditoram, jo savu naudu varēs atgūt bez problēmām. Uzskatu, ka uzņēmējdarbībā ir jāriskē un jāattītās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация