Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:251922
 
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  Uzņēmuma finansiālā diagnosticēšana   
2.  Uzņēmuma darbības raksturojums   
3.  Finansu rādītāju aprēķini un to analīze   
3.1.  Kopējais likviditātes rādītājs   
3.2.  Starpseguma likviditātes rādītājs   
3.3.  Absolūtās likviditātes koeficients   
3.4.  Tīro apgrozāmo aktīvu noteikšana   
3.5.  Rentabilitātes rādītāji   
3.6.  Operatīvās darbības rentabilitātes rādītājs   
3.7.  Bruto peļņas rentabilitāte   
3.8.  Aktīvu rentabilitāte   
3.9.  Pašu kapitāla rentabilitāte   
3.10.  Saistību un maksātspējas rādītāju analīze   
4.  SVID (SWOT) analīze   
  Secinājumi   
  Literatūra   
Фрагмент работы

Kursa darbs tika veikts ar mērķi analizēt uzņēmuma “N” finansiālo stāvokli.
SIA “N” ir Krievijas kompānijas ЗАО «......» ekskluzīvais pārstāvis Latvijā un nodarbojas ar „Lux” veselību veicinošās sērijas produktu – kosmētisko līdzekļu, uztura bagātinātāju vairumtirdzniecību un izplatīšanu caur distribjūteru tīklu. Uzņēmums papildus sniedz šādus pakalpojumus: apmācību līdzekļu pielietošanā, ārsta-kosmetologa un masāžista pakalpojumus.
Uzņēmuma juridiskā forma – sabiedrība ar ierobežotu atbldību.
“ N” kā uzņēmums reģistrēts 1999.gada 20.novembrī.
Uzņēmējdarbībā arvien svarīgāku nozīmi iegūst uzņēmuma finansu vadīšana. Finansu vadīšanas galvenās sastavdaļas ir finansu uzskaite un analīze, kura balstās uz grāmatvedības uzskaites datiem un turpmākās saimnieciskās darbības stratēģiju un taktiku.
Vadīt – tas nozīmē pieņemt lēmumus, bet pamatotus lēmumus var izstrādāt tikai uz objektīvas, ticamas informācijas pamata. Tirgus ekonomikas apstakļos saimniekošanas objekti, kurus aptver vadīšanas funkciju sfēra ir naudas līdzekļi, darba resursi, darba līdzekļi un priekšmeti. Uzņēmuma efektīva vadīšana rada priekšnosacījumus uzņēmuma resursu optimizācijai. No tā, cik efektīvi un mērķtiecīgi tie transformēsies pamatlīdzekļos un apgrozāmajos līdzekļos būs atkarīga uzņēmuma labklājība.
Pasaulē, sākot no 60.gadiem, uzņēmumu finansu vadība ieņēma savu vietu kā atsevišķa zinātne. To izraisīja praktiska nepieciešamība, kas balstījās uz lielo un bieži vien neveiksmīgo finansu darbības pieredzi pasaulē. Bija skaidrs, ka uzņēmumu vadītājiem ir jāiemācās sasaistīt kopā uzņēmuma finansu analīze un riska faktoru analīze, kapitāla struktūra un kredītpolitika, uzņēmumu finansu plānošana un kontrole.[4]
Kā rāda statistika, bankrotējušo uzņēmumu struktūra visā pasaulē ir līdzīga – tie pārsvarā ir mazie un vidējie uzņēmumi, kā arī ļoti jauni uzņēmumi. Arī Latvijā, pārejot uz tirgus ekonomiku, uzņēmumu finansu vadība kļūst arvien aktuālāka. Daudzās nozarēs Latvijā uzņēmumu finansu-ekonomiskie rādītāji – rentabilitāte, likviditāte, kreditoru īpatsvars bilancē ir vērtējami negatīvi. Šajos procesos fonā parādījās problēmas, kuras var iedalīt divās pamatgrupās:
♦ menedžmenta problēmas – lielākajai uzņēmumu daļai finansu direktora funkcijas pilda grāmatvedis, vērojams pilnīgs finansu stratēģiskās plānošanas un kontroles trūkums;
♦ finansu problēmas – pašu kapitāla nepietiekamība, likviditātes problēmas, nesabalansēta kredītpolitika, nepareizi izvēlēta dividenžu politika.
Lai nodrošinātu uzņēmuma finansu stabilitāti un sasniegtu vadībai izvirzītos mērķus, jāpievērš uzmanību šādiem jautājumiem:
1. Naudas plūsmas plānošana.
Finansu plānošana ir jebkura uzņēmuma finansu vadības sākums un pamats. Dažreiz uzņēmumu vadītāji rēķina peļņu, bet aizmirst par naudas ieņēmumu un izdevumu plūsmu. Viena no finansu plānošanas metodēm ir naudas plūsmas prognoze. Naudas plūsmas prognoze ļauj noteikt, kad uzņēmumam paredzami brīvi naudas līdzekļi un kad gaidāms naudas līdzekļu deficīts.
2. Uzņēmuma perspektīvo darbības virzienu noteikšana.
Jāveic ne tikai rentabilitātes analīze visam uzņēmumam, bet arī, cik katrs darbības virziens ir rentabls un perspektīvs. Iespējams, rezultāti parādīs, ka daži virzieni jāattīsta, bet citus nāksies reorganizēt vai pārprofilēt.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация