Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:614488
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Jau no senseniem laikiem cilvēki sapņojuši par harmoniski attīstīta cilvēka radīšanu. Jau Senajā Grieķijā liela uzmanība tiek pievēsta gan cilvēka iekšējam, gan ārējam skaistumam. Ārējo skaistumu raksturoja fiziskā sagatavotība, kas bija nepieciešama militāro uzdevumu veikšanai, bet iekšējais skaistums aprobežojās ar spēju veikt pilsoņa pienākumus Atēnās. Antīkā vingrošana sastāvēja no trim sastāvdaļām un viena no tām bija orhestrika, kas ietvēra sevī rituāla dejas, mākslu kustēties, rituālus un vingrinājumus veselības attīstīšanai. Analizējot pedagoģisko pieredzi audzināšanā jau Platons norādīja, ka valsts uzplaukums ir atkarīgs no tā, cik attīstīts cilvēks ir fiziski un tikumiski. Līdz ar to veidojās grieķu fiziskās kultūras ideāls jeb kalogātija, kas iekļauj sevī skaistuma un labā izpratni, kuru saista ar vīrieša spēku. Grieķu antīkajai vingrošanai ir liela nozīme pasaules fizisko audzināšanas sistēmu veidošanā. Pirmo reizi fiziskās audzināšanas struktūrā tika iekļauts higiēniskais, militārais, estētiskais un tikumiskais.
Savukārt feodālajā iekārtā pedagoģiskās domas tālākvirzītāji bija humānisti. Viņi bija tie, kas “cēla gaismā agrīnajā periodā novārtā atstāto cilvēka fizisko audzināšanu.” Pjērs Abelārs uzskatīja, ka mācību procesā teorijai jābūt roku rokā ar praksi, jārealizē estētiskā audzināšana. Šai domai piekrīt arī Vittorino de Feltrē, kas uzskata, ka “ bērniem mācībām jābūt saistošām kā prāta, tā fiziskajai un estētiskajai audzināšanai.” Tātad fiziskās kultūras kopsakaru ar estētisko audzināšanu mēs varam saskatīt jau tālā senatnē. Tā pirmajās civilizācijās Āzijas un Āfrikas lielo upju ielejās būtiska bija deja.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1111434
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация