Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:323167
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Dokumentu noformēšanas prasības    4
2.  Dokumenta teksts    6
3.  Dokumenta izstrādāšanas tehniskās prasības    7
4.  Dokumenta oriģināla atsavinājums    8
5.  Elektroniskā dokumenta izstrādāšana un noformēšana    11
  Secinājumi    12
  Izmantojamās literatūras saraksts    13
  Pielikums    14
Фрагмент работы

Ievads.


Dokumentēšana ir dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas process saskaņā ar tiesību normu prasībām. Tajā ietilpst dokumenta rakstīšana, saskaņošana, parakstīšana, apstiprināšana, apzīmogošana, datēšana, reģistrēšana, kā arī norakstu, kopiju un izrakstu pareizības apliecināšana. Tātad dokumentēšanas darbības rezultāts ir dokuments.
Lai palīdzētu dzīvē īstenot likumus – Ministru kabinets izdot noteikumus, kas reglamentē atsevišķus darbības virzienus. Ministru kabineta noteikumus sauc par likumpamatotiem aktiem. Likumpamatotie normatīvie akti satur tiesību normas, kas atbilst likuma prasībām. Šajos tiesību aktos ir konkretizēti dokumentu izstrādes noteikumi. Referātā tiek analizēti Ministru kabineta 1996. gada 23. aprīļa noteikumi Nr. 154 „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi, un 2005.gada 28.jūnija noteikumi Nr. 473 „Elektronisko dokumentu izstrādāšanas, noformēšanas, glabāšanas un aprites kārtība valsts un pašvaldību iestādēs un kārtība, kādā notiek elektronisko dokumentu aprite starp valsts un pašvaldību iestādēm vai starp šīm iestādēm un fiziskajām un juridiskajām personām”.
Referāta uzdevums ir noskaidrot, kādas prasības ir jāievēro fiziskai personai izstrādājot un noformējot dokumentu, lai tas atbilstu tiesību aktos noteiktajām prasībām.
Lietvedība ir dokumentēšanai un dokumentāram lietojamo darba sistēmu, metožu un paņēmienu komplekss. Fiziskas personas iekļaujas lietvedības procesā ar mērķi realizēt tiesības vai aizstāvēt likumīgās intereses. Tas izpaužas dažādu maksājumu dokumentu noformēšanā, rakstveida līgumu slēgšanā, iesniegumu (pieteikumu) rakstīšanā un nosūtīšanā tai organizācijai, kura ir tiesīga risināt konkrēto problēmu. Nereti fiziskai personai jāparakstās dokumentā, kuru viņai izsniedz organizācija (piemēram, pasē), par dokumenta saņemšanu, organizācijas dokumentā, apliecinot kādu faktu.
Kaut arī fiziskās personas veic tikai daļu no lietvedības procesa darbībām, arī tās ir izpildāmas atbilstoši tiesību aktu noteikumiem. Nezinot vai nepildot tos (neiesniedzot dokumentu noteiktā laikā vai arī noteiktai organizācijai, kā arī neiesniedzot to vispār, iesniedzot cita veida, cita satura, nepilnīgi vai nepareizi noformētu dokumentu), fiziskā persona pati sev ir radījusi sarežģījumus, kuri dažreiz beidzas ar kļūdu izlabošanu, bet citreiz ar morāliem vai materiāliem zaudējumiem.



Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1138815
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация