Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:289371
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Fjodors Mihailovičs Dostojevskis bija krievu novelists, žurnālists, īso stāstu autors, kura psiholoģiskā iedziļināšanās cilvēka dvēselē nozīmīgi ietekmēja visu turpmāko 20.gadsmita literatūru. Dostojevska darbiem raksturīgi daudzi autobiogrāfiski elementi, taču pārsvarā tajos tiek risināti morāli un psiholoģiski jautājumi, tajos centrālie tēli caur ciešanām un pazemojumiem meklē patvērumu pie Dieva. Fjodors Dostojevskis tiek dēvēts par vienu no izcilākajiem rakstniekiem pasaules literatūrā.
Fjodors Dostojevskis piedzima Maskavā 1821.gada 30.oktobrī (pēc jaunā kalendāra 11.novembrī) Mihaila un Marijas Dostojevsku ģimenē kā otrais no septiņiem bērniem. Viņa tēvs bija ārsts nabadzīgo slimnīcā, lai gan amats nebija sevišķi ienesīgs, ģimene tomēr ieguva nekustamo īpašumu un pat dzimtcilvēkus. Dostojevskis tika apmācīts mājās un privātā skolā. Neilgi pēc mātes nāves 1837.gadā viņš tika nosūtīts uz Pēterburgu mācīties Pēterburgas Kara inženieru akadēmijā. Tur viņš tika paaugstināts par otro leitnantu 1842.gadā un nākamajos gados viņš pabeidza kā Kara ministrijas likumu sastādītājs. Dostojevskim nebija intereses militārajā jomā, tomēr šajā akadēmijā viņš varēja studēt krievu un franču literatūru. 1839.gadā nomira viņa tēvs (iespējams savu zemnieku nogalināts) un ar nelielajiem ienākumiem no nekustamā īpašuma Dostojevskis atpirkās no dienesta armijā un nodevās rakstīšanai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация