Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:682745
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Vispārējs priekšstats par rakstnieku un viņa daiļradi    3
2.  Galvenie tēli un to savstarpējas attiecības    6
3.  Romānā pieteiktās un risinātās problēmas    8
4.  Reālisma pamatprincipi    9
5.  Izmantotās literatūras saraksts    10
Фрагмент работы

Dostojevskis Fjodors Mihailovičs ir dzimis Maskavā 1821.gada 30. oktobrī, kara ārsta dēls, pabeidz inženieru skolu Pēterburgā, pēc tam kalpo kā oficieris karaspēka tehniskajā daļā.No apnicīgā kancelejas darba vienīgo glābiņu viņš rod literatūrā, lasīdams Balzaku, Hofmani, Gēti, Šekspīru, Gogoļu un franču klasiķus. 1849.gadā Dostojevska literārā darbība tiek pārtraukta. Viņu apvaino kā līdzdalībnieku Petraševska pulciņā un iesloga Petropalovskas cietoksnī. Pēc 8 mēnešiem viņu notiesā uz nāvi, bet vēlāk sodu apmaina pret katorgu, kurā viņš nodzīvo 4 gadus, bet pēc tam kā vienkāršs zaldāts tiek ieskaitīts kādā Sibīrijas bataljonā. Ar milzīgu gribasspēku Dostojevskis pārcieš visas spīdzināšanas u pazemojumus, neļaudams galīgi salauzt sevi fiziski un garīgi, dvēseles spēku galvenā kārtā smeldams evaņģēlijā. Katorgā viņš arī mācās to apbrīnojamo iedziļināšanos cilvēka psiholoģijā, kas viņu padara par vienu no vislielākajiem pasaules rakstniekiem. Tomēr šie moku gadi lielā mērā ietekmē viņa dabu, padara par mistiķi un savādas necilvēciskas cietsirdības un nežēlības tēlotāju literatūrā. Pēc pieciem pārciestiem gadiem Dostojevskis atgriežas literatūrā un paliek tur līdz mūža beigām, visu laiku pārmērīgi daudz strādādams, vienu darbu nepabeidzis jau iesākdams otru. 1859. gadā viņam atļauj atgriezties no Sibīrijas Krievijā, viņš tiek par sava brāļa dibinātā žurnāla „Laiks” faktisko redaktoru un trīs gadus nododas nepārtrauktam nervozam žurnālista darbam. Kad žurnālu aizliedz, Dostojevska materiālie apstākļi paliek pavisam ļauni; viņa sieva pamazām nonīkst, pats viņš slimo un raksta bez pārtraukuma, katru rindu veidodams ar vislielāko piespiešanos.
Otrreiz laimīgi apprecējies, viņš tomēr spiests glābties no kreditoriem un bēgt uz ārzemēm. Tikai no turienes atgriezies, Dostojevskis spēj uzsākt puslīdz nodrošinātu un mierīgu dzīvi, jo viņa darbi izplatās arvien plašāk un līdz ar to pieaug arī honorārs. Dostojevska romāns „Brāļi Karamazovi” paceļ viņu līdz tam vēl Krievijā nepiedzīvotos slavas augstumos, kuros viņš arī nomirst, fiziski galīgi novārdzis un izmocīts. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация