Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:249632
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
  Valsts fondēto pensiju sistēma    2
  Līdzekļu pārvaldītāju licencēšanas noteikumi    3
  Fondēto pensiju līdzekļu kapitāla pārvaldītāji    4
  Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldīšanas noteikumi.    5
  Ieguldījumu riski    6
  Valsts fondēto pensiju shēma    6
  Secinājumi un priekšlikumi   
  Izmantotās literatūras saraksts   
Фрагмент работы

Laikā, kad demogrāfiskā situācija Latvijā ir sevišķi sarežģīta, jo īpaši svarīgs ir jautājums kā panākt, lai pieaugot pensijas vecuma cilvēku skaitam un palielinoties viņu dzīves ilgumam, kā rezultātā ir nepieciešami arvien vairāk līdzekļu pensiju izmaksām, varētu palielināt iedzīvotāju pensijas un nodrošināt pensionāru materiālo labklājību. Tāpēc radās nepieciešamība veidot valsts fondēto pensiju shēmu jeb pensiju sistēmas 2.līmeni. Neieviešot pensiju sistēmas 2.līmeni, alternatīva pensiju būtiskam pieaugumam ir vienīgi līdzekļu atņemšana citām nozarēm vai nodokļu paaugstināšana. Šādi radikāli soļi radītu jaunu spriedzi vai sadārdzinātu ražošanas pašizmaksu, mazinātu konkurētspēju un tātad kopumā negatīvi ietekmētu tautsaimniecības attīstību un līdz ar to arī algu un pensiju apjomu.
Uzkrātais 2.līmeņa pensiju kapitāls kopumā nākotnē būs mērojams simtos miljonu latu, un tie ar dažādu finansu instrumentu starpniecību (uzņēmuma akcijas, parādzīmes, hipotekārās ķīlu zīmes u.c.) tiks ieguldīti Latvijas tautsaimniecībā, kas veicinās valsts ekonomisko attīstību, nodrošinās jaunu darba vietu rašanos un vidējās darba algas pieaugumu.
Trīs līmeņu pensiju sistēma nodrošina šīs sistēmas stabilitāti un drošību, jo tādējādi tiek izlīdzināti riski, kas piemīt katram no līmeņiem. 1.līmenim var būt demogrāfiski riski– var samazināties sociālo iemaksu veicēju skaits un pieaugt pensiju saņēmēju skaits, savukārt 2. un 3.līmeņiem var būt finansu riski – likmju svārstības, akciju cenu svārstības u.t.t.
Balstoties uz ārvalstu pieredzi, var secināt, ka šāda trīs līmeņu pensiju sistēma, kurā apvienoti paaudžu solidaritātes principi ar katra personisko atbildību par ienākumu nodrošinājumu vecumdienās, ir optimālākais pensionāru sociālās aizsardzības modelis. Šāda 3 līmeņu pensiju sistēma ir ieviesta arī Zviedrijā, Polijā un Ungārijā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1196078
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация