Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:116177
 
Оценка:
Опубликованно: 07.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Attīstoties tehniskajām iespējām un aizvien palielinoties visdažādāko veidu autordarbu skaitam, autortiesības un līdz ar to arī plaģiātisms kļuvis par ļoti nopietnu un aktuālu problēmu mūsdienu sabiedrībā. Nav noslēpums, ka īpaši jau globālais tīmeklis šobrīd dod visplašākās iespējas negodīgai rīcībai, piesavinoties citu autoru darbus. Lai izvairītos no šāda veida krāpšanās, visā pasaulē tiek pieņemti likumi, kas regulē autortiesības, autoru darbu izmantošanu un cīnās pret plaģiātismu. Latvijā to nosaka Autortiesību likums, kā arī starptautiskie līgumi. Lai arī fotogrāfiju aizsardzība likumos ir formulēta, tomēr uzskatu, ka attēlu neatļautai publicēšanai un mēģinājumiem tos piesavināties netiek pievērsta pienācīga uzmanība. Taču plaģiātisms skar ne tikai rakstītos darbus, bet arī fotoattēlus. Ņemot vērā arvien pieaugošo fotografēšanas popularitāti un to, ka fotografēšanai nepieciešamais aprīkojums kļūst aizvien pieejamāks un vieglāk lietojams, tieši fotoattēlu aizsardzība būtu jāakcentē gan likumdošanā, gan ikdienā, piemēram, plašsaziņas līdzekļos. Turklāt ļoti aktuāls pēdējos gados kļuvis arī jautājums par tiesību uz fotogrāfijām un to publicēšanu sadursme ar tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramību.
Autortiesības saskaņā ar likumdošanu ir viss autora tiesību kopums uz paša radīto darbu, arī nepabeigtu darbu, un tās tiek attiecinātas uz jebkuriem darba izmantojuma aspektiem un veidiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1239635
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация