Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:951962
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirmā vai viena no pirmajām fotogrāfijām, ko cilvēks iemūžina, sākot fotogrāfa gaitas, neapšaubāmi ir portrets. Šis žanrs ir vispieejamākais un visizteiksmīgākais - jebkurā mājas albumā var atrast daudzas portretu fotogrāfijas. Taču portrets joprojām ir un paliek sarežģītākais un prasīgākais starp citiem žanriem. Patiesi labas portreta fotogrāfijas ir retums.
Kas tad ir portrets fotogrāfijā? Tas ir cilvēks, viņa raksturs, dzīve. Vissvarīgākais ir parādīt cilvēka būtību. Tādēļ fotogrāfam jāveido noteikta, katram portretam atbilstoša noskaņa, lai, skatoties gatavu fotogrāfiju, būtu skaidrs, kas ir šis cilvēks un kā viņš jūtas - jāizmanto visi pieejamie kompozīcijas, kadrējuma, krāsu un apgaismojuma likumi. Novārtā nedrīkst atstāt arī fotografējamā emocijas, kas ir būtisks elements kopējās noskaņas veidošanā.
Viens no veiksmīgas portreta fotogrāfijas pamatlikumiem ir kadra kompozīcija. Ja tā ir neveiksmīga, ļoti viegli var sabojāt labu ideju. Tādēļ, pirms nopietni ķerties klāt portretam, vajadzētu izpētīt vispārējo kompozīcijas tehniku.
Tā kā cilvēka acs labāk uztver sakārtotību un vienkāršību, attēlu vajadzētu veidot bez liekām detaļām, kas novērstu uzmanību no paša portreta. Fotogrāfam īpaši uzmanīgi jāizvērtē, ko viņš vēlas iekļaut kadrā. Reizēm pietiek nedaudz pagriezt kameru vai pašam pavirzīties sāņus, lai kadrs atbrīvotos no liekajām detaļām.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1175085
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация