Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:537107
 
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Balstoties uz iegūtajiem kontentanalīzes rezultātiem, var secināt, ka pirmā Galtunga un Ruge hipotēze – piedevas hipotēze – apstiprinājās. Jo vairāk faktoriem ziņa atbilst, jo lielāka iespējamība, ka to publicēs. Vismazākais faktoru skaits bija 5, savukārt lielākais bija veseli 10 faktori. Jāpiemin arī tas, ka ziņas ar lielāku faktoru skaitu bija arī pilnīgākās par tām, kurām bija mazāks faktoru skaits. No šejienes izriet arī tas, ka apstiprinās arī savietojamības hipotēze. Spēcīgākie faktori patiešām kompensē vājāko neizteiksmību, piemēram, rakstā par to, ka Melenšona atbalstītāji nebalsos par Makronu nav daudz faktoru, tomēr ir spēcīgi personifikācijas un negatīvisma faktori (notikumā ir runa par to, ka kandidāta atbalstītāji nebalsos par citu, ja pat viņu favorīts jau ir zaudējis), kas aizēno to, ka citi faktori nav izteikti vai arī to vispār nav.
Rakstos bija saskatāms tas, ka, ja kontinuitātes faktors ir pietiekami izteikts, tad slieksnis var būt mazāk izteikts, vai arī tā var vispār nebūt. Piemēram, rakstā par to, ka Latvijas amatpersonas sveic Makronu slieksnis, kā faktors neparādās, taču tādēļ, ka šis notikums ir turpinājums ziņai par to, ka Emanuels Makrons ir ievēlēts par prezidentu, tas tiek publicēts. Šis arī sasaucas ar pašu kontinuitātes definīciju. Tika arī ievērots, ka ja parādās personifikācija, tad lielākoties kopā ar negatīvismu. Tātad “parastiem” cilvēkiem ir jāizdara kaut kas negatīvs, lai par viņiem rakstītu ziņās. Piemēram, hakeru uzbrukums, nekārtības Francijā, vēlētāju nevēlēšanās balsot par citiem kandidātiem, sabiedrības sadalīšanās.
Ziņām ir jābūt saprotamām un skaidrām, it īpaši, ja notikumi nāk no ārzemēm. Pēc autores domām faktors “nepārprotamība” ir pats par sevi saprotams, un savā ziņā nevajadzīgs, jo visiem labajiem ziņu rakstiem ir jābūt viegli saprotamiem, ar skaidru interpretāciju, jo žurnālistiem ir jāpaliek subjektīviem. Tā kā Francija nav ļoti tālu no Latvijas, tad dažas ziņas var būt arī nedaudz neskaidras, piemēram, par to kas izplatīja baumas par Makronu, kas netika paskaidrots, kā arī kādi konkrēti ir nākotnes plāni Lepēnai.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1362044
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация