Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:819154
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Francūži ir lieli jūras produktu cienītāji. 2002.gadā zivju un jūras produktu patēriņš uz vienu iedzīvotāju bija vairāk kā 29 kg un ir aprēķināts, ka katru gadu tas pieaugs par 2%. 2002.gadā Francijas zivju un jūras produktu tirgus tika novērtēts vairāk kā par 14 miljardiem dolāru. Vietējā ražošana nespēj nodrošināt patēriņu. 2002.gadā jūras produktu imports pārsniedza 1.4 miljonus tonnu, kas ir vairāk kā 4.9 miljardi dolāru.

Francijā pastāv strukturāls tirdzniecības deficīts attiecība uz zivīm un jūras produktiem. Vietējā ražošana ir ierobežota pieejamo resursu dēļ un Eiropas Savienības (ES) Kopējās Zvejniecības politikas dēļ. Eiropieši ir galvenie Francijas zivju un jūras produktu piegādātāji. Daļēji tas ir izveidojies tradicionāli, daļēji tiek veicināts ar ES dalībvalstu atviegloto piekļuvi Francijas tirgiem vai saistībā ar divpusējiem tirdzniecības līgumiem. Augsti tarifi, īpaši uz pārstrādātiem jūras produktiem, rada papildus grūtības eksportētājiem no trešajām valstīm, viņiem grūti konkurēt, ņemot par pamatu vienīgi cenas.

Laimīgā kārtā franču patērētāji novērtē veselīgus, augstas kvalitātes produktus. Kopš 1980-to gadu vidus parādījusies arī izdevīguma tendence. Franču patērētāji novērtē atbilstoši sagrieztus un iepakotus produktus un ir gatavi pirkt jūras produktus pārstrādātu, iepriekš sagatavotu un lietošanai gatavu formātu veidā. Bez tam zivis un jūras produkti arvien vairāk tiek uzskatīti par veselīgu alternatīvu gaļai.

2002.gadā jūras produktu imports pārsniedza 1.4 tonnas, sasniedzot 4.9 miljardu dolāru. 2001.gadā pieprasījums pēc importētām zivīm/jūras produktiem pieauga par 8%. Pēc aprēķiniem 2002.gadā importēto zivju/jūras produktu pieprasījuma pieaugums būs 3.8%. Importā iekļauti vēžveidīgie, saldētās filejas, svaigas un saldētas zivis.

Franču patērētāji pērk zivis un jūras produktus visos pārstrādes formātos: atdzesētus, sasaldētus un konservētus. Vislielākais tirgus pieprasījuma rādītājs ir konservētiem jūras produktiem. Apmēram 97% no Francijas mājsaimniecībām pērk kādu no zivju konservu veidiem; vispopulārākie ir tunča salāti, sardīnes un konservēts lasis. Bez tam 86% mājsaimniecību pērk saldētus jūras produktus un 83% mājsaimniecību pērk svaigas atdzesētas zivis vai jūras produktus. 2001.gadā saldētu pārstrādātu jūras produktu tirgus tika novērtēts ar 359 miljoniem dolāru.
Tirgus apskats

Francijā ir pasaulē ceturtā lielākā tautsaimniecība un tā ir ierindota starp pasaules lielākajiem tirdzniecības partneriem. Francija ir Eiropas Kopienas ietekmīgs dalībnieks. Francijas tautsaimniecība ir īpaši daudzpusīga un moderna. Tradicionāli tā asociējas ar augstas vērtības greznuma precēm, tomēr Francija ir pasaules līderis daudzos sektoros, ieskaitot telekomunikācijas, lauksaimniecības produkciju, apdrošināšanu un banku servisu. Francijas transporta infrastruktūra ir visattīstītākā pasaulē.

2002.gadā ekonomiskās izaugsmes rādītāji bija apbēdinoši. Tautsaimniecība bija pieaugusi tikai par 0.9% - tas bija Francijas visvājākais sniegums kopš 1996.gada. Paredzams, ka ekonomiska aktivitāte kritīsies arī 2003.gadā, pēc aprēķiniem pieaugums būs tikai 0.5%. Nākošo piecu gadu pieauguma prognozes ir daudzsološākas, ja vietējais pieprasījums jūtami veicinās ekonomisko aktivitāti. No 2004. līdz 2007. gadam ekonomisko izaugsmi prognozē no 2.1% līdz 2.5%.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация