Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:259037
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 42 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ANOTĀCIJA    3
  IEVADS    6
MAZO UN VIDĒJO UZŅĒMUMU NĀKOTNES PERSPEKTĪVAS    9
1.1.  FRANŠĪZES FORMAS ATTĪSTĪBAS PERSPEKTĪVAS MAZIEM UN VIDĒJIEM UZŅĒMUMIEM    15
1.2.  FRANŠĪZES ATTĪSTĪBAS FAKTORI LATVIJĀ UN PASAULĒ    20
1.3.  ZĪMOLA- BRENDA LOMA FRANŠĪZĒ    27
1.4.  KO NOZĪMĒ FRANŠĪZE LATVIJAS TIESĪBĀS    28
1.5.  FINANŠU UN NODOKĻU ANALĪZE FRANŠĪZĒ    31
1.6.  KĀ NOVĒRTĒT BIZNESU UN IZVĒRTĒT PAREIZO FRANŠĪZI    33
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    37
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    40
Фрагмент работы

Autora izvēlētā diplomdarba tēma ir „Franšīzes uzņēmumu tirgus un finanšu analīze”. Tās mērķis ir parādīt mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējas iespējas pie līdzšinējiem tirgus apstākļiem, kad, Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā, ir atvērti starptautiskie tirgi, kas ļauj vietējiem uzņēmējiem iziet un piedāvāt savus pakalpojumus, preces starptautiskajos tirgos.
Viens no efektīviem uzņēmējdarbības veidiem, kas ļauj integrēties tirgū ir franšīze, kura atver milzum daudz iespēju pastāvīgai biznesa attīstībai. Šis uzņēmējdarbības veids ļauj izmantot pieredzi, zināšanas, tehnoloģisko noslēpumus, „know-how”, kas ir radījis sev jau noteiktu tēlu starp tirgus dalībniekiem un patērētājiem. Šāda uzņēmējdarbība rada lielgabarīta biznesa formu. Pati franšīzes ideja ir samērā vienkārša. Maziem un vidējiem uzņēmumiem tas ir stabils un ienesīgs bizness, savukārt pasaulē pazīstamām un stabilām kompānijām tā ir iespēja paplašināt savas pozīcijas tirgū. Franšīze, tās ir līguma attiecības starp divām neatkarīgām juridiskām pusēm, kur viena no pusēm ir franšīzes devējs un otra franšīzes ņēmējs. Franšīzes ņēmēja un devēja mērķis ir palielināt preču vai pakalpojumu noietu, nodrošinot vārda (zīmola), tirdzniecības markas vai preču zīmes atpazīstamību, drošu, vienveidīgu un pārbaudītu izmantošanu.
Franšīze ir viena no biznesa jomām, kas Latvijā vēl nav guvusi īstu atzinību un popularitāti, jo starptautiskās franšīzes licences cena ir samērā dārga, tās cena svārstās no pāris tūkstošiem līdz padsmitiem tūkstošiem. Latvijas uzņēmēju franšīze nevar nodrošināt augsta servisa kvalitāti, jo trūkst pieredzes. Latvijā ir tikai pāris vietējo uzņēmēju, kuri piedāvā franšīzes konceptu. Autors darbā apskata vienu no franšīzes sistēmām, kas ir izveidojusies pēdējo trīs gadu laikā - mazumtirdzniecības veikalu tīklu ELVI.
Franšīze ir viens no risinājumiem mazā un vidējā biznesa attīstībai Latvijā. Latvijā ir daudz jomas, kam ir franšīzes potences tās ir ātrās apkalpošanas restorāni, automašīnu serviss/noma , zobārstniecības prakses, kā arī kompānijas, kas ir ilgstoši strādājušas un piedāvājušas pakalpojumus vai produktus, iegūstot patērētāja uzticību un spējušas nodrošināt nemainīgu kvalitāti.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1111150
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация