Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:687550
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Frīdriha Frēbela dzīves ceļš.    5
2.  Frīdriha Frēbela filozofiskie uzskati    7
3.  Frīdriha Frēbela pedagoģiskie uzskati    12
3.1  Ideja par bērnudārzu    13
3.2.  Rotaļu teorija    13
3.3.  Ideja par skolu    16
  Nobeigums    19
  Izmantotās literatūras saraksts    20
Фрагмент работы

Frīdriha Frēbela mācības ir viena no daudzajām alternatīvās izglītības teorijām un tādēļ vajadzētu vispārīgi uzzināt, kas ir alternatīvās teorijas, kādas ir šo teoriju pamatatziņas. Alternatīvās teorijas ir zināmā mērā konvencionālas un atklāj vienas personas pedagoģisko uzskatu sistēmu. Šie uzskati ir dibināti tādās tradīcijās, kuras pašam autoram ir tuvas, un tādēļ tomēr nav pilnībā oriģināli. Galvenais- visu alternatīvu teorētiskais un metodoloģiskais pamats ir garazinātnisks, sākot ar teoloģiju kā mācību par Dievu, sākot ar ticību, cerību, mīlestību, līdz pat cilvēka domāšanas produktam- domai (idejai) un pat relativitātes teorijas aspektiem. Alternatīvās teorijas ir reliģisko ideju caurvītas un ja, piemēram, F.Frēbela pedagoģisko atziņu interpretācijā nelietotu reliģisko terminoloģiju, šī mācība kļūtu ļoti nabadzīga.
Katras alternatīvās teorijas veselumu pauž aurota izvēlētais cilvēka tēls un vai bērna tēls, kas savā dziļākajā būtībā ir stabils integrāls veidojums. Tas tiek analizēts, respektīvi, sadalīts un raksturots ar arvien konkrētākām idejām. Tā ir šī tēla dekomponēšana, operacionalizēšana. Būtībā tās ir teorētiskas problēmas, un no to atrisināšanas ir atkarīga katras alternatīvās teorijas strukturējamības pakāpe. Tā savukārt ir svarīgs priekšnoteikums alternatīvu salīdzināšanai un novērtēšanai1.
Pragmatiski cilvēka/bērna audzināšana sākas ar mērķa apzināšanos. Alternatīvās- drīzāk ar bērna tēla apjausmu. Cilvēktēls un bērntēls vienmēr ir atbilstošāks īstenībai, dzīvs, dvēselisks un tādēļ pilnīgāks par racionālo mērķi. Turklāt visās alternatīvās teorijās cilvēktēls tiek nošķirts no bērntēla. Tieši bērntēla sevišķs izcēlums pār cilvēktēlu un tā pielīdzināšana dievišķajam ir nozīmīgākais alternatīvu aspekts un jēga. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация