Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:919049
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Autores uztverē, reliģija arī ir veids, kā kontrolēt un manipulēt ar cilvēkiem, jo atkarībā no situācijas tiek piemeklēta arī konkrēta Bībeles daļa, kura atbilst vispārējam noskaņojumam, izdomātai patiesībai. Tāpat rodas sajūta, ka reliģija ir veikls veids, kā visu kontrolēt.
Frīdrihs Nīče runājis par nepareizi interpretētiem simboliem, kas uztverti tieši. Lielākoties vēlos uzslavēt Nīčes mēģinājumu vērsties pret kristietību, turklāt laikā, kad vēl tam nebija tik pārliecinoši pierādījumi, kādi tie ir mūsdienās. Taču autore arī atzīt, ka kristietība nav tikai nopeļama, tomēr tā ir ticība kam labākam un augstākam, tā cilvēku atšķir no dzīvnieka, mēģina mācīt izvērtēt labu no ļauna.
Autore vēlas atzīmēt, ka F. Nīčes idejas ir mūsdienīgas un laikam atbilstošas. Nīče pierāda, ka cilvēkam pašam ir jābūt atbildīgam par savu dzīvi, pašam tā ir jāveido, nevis jāpaļaujas uz pārdabiskas būtnes varu. Kā jau iepriekš tika minēts, cilvēks pats ir sava likteņa lēmējs un viņam pašam pār to ir jāuzņemas pilnīga atbildība. Iespējams, ja tā notiks, cilvēks dzīvos pārliecinātāks par sevi, laimīgāks, jo būs labāk spējīgs izprast dažādus likteņa liktos šķēršļus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация