Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:745975
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Ievads    3
1.  Funkcionālisms interjera dizainā    5
1.1.  Funkcionālais aspekts    7
2.  Privātās telpas funkcionāla iekārtošana    9
2.1.  Dzīvojamā istaba    15
2.2.  Ēdamistaba    18
2.3.  Virtuve    20
2.4.  Guļamistaba    22
2.5.  Vannas istaba    24
2.6.  Bērnu un jauniešu istaba    26
2.7.  Darbistaba – mājas birojs    27
2.8.  Priekšnams    29
3.  Privātās telpas funkcionālisma analīze interjerā    32
3.1.  Virtuves interjera funkcionālisma analīze    32
3.2.  Viesistaba    34
3.3.  Personīga nestrukturizēta intervija ar dzīvojamās mājas iemītniekiem    35
  Secinājumi un priekšlikumi    37
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    39
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Rakstot studiju darbu, autore izstrādāja šādus secinājumus:
1. Maksimāli ērtas, funkcionālas un lietderīgas platības radīšanai interjera pamatā tiek izmantotas ergonomikas normas. Pareizi izveidots interjers, ievērojot ergonomitāti sniedz pilnvērtīgu funkcionalitāti. Sadzīves izpratnē tie ir sadzīves priekšmetu, mēbeļu izmēri un attālumi starp tiem, neievērojot telpā ergonomitāti telpa kļūst nefunkcionāla un neērta.
2. Katrai telpai ir savas vairākas funkcijas, lai telpa būtu ērti funkcionāla ir nepieciešams telpu sadalīt zonās. Katrai funkcijai ir jāatvēl savs telpas nepieciešamais zonējums. Telpas funkcija ir pats pamats, uz kā balstās visa interjera izveidošana, tāpēc ir svarīgi ievērot telpas zonējumu.
3. Funkcionālu zonu veidošanā iespējami vismaz pieci veidi, kā, piemēram, izveidot zonējumu ar mēbeļu grupas palīdzību, izveidot grīdas segumu dažādos līmeņos vai zonas nodalīt ar starpsienām. Ir iespējams apvienot visus zonas veidošanas veidus, taču zonas nenodalot ar stacionārām sienām. Izvēloties piemērotāko zonējuma veidu iespējams panākt funkcionālu, ērtu un komfortablu telpas plānojumu.
4. Mūsdienās arvien populārāks kļūst atvērtais jeb brīvais telpas plānojuma veids. Atvērtā plānojuma lielākais pluss ir spēja atrast līdzsvaru starp velmi pēc zināmas nošķirtības un nepieciešamību pēc harmoniskas saskarsmes, lai panāktu šādu atvērtu plānojumu nepieciešams telpu sadalīt ar neuzkrītošām dalījuma līnijām.
5. Kopumā veidojot interjeru ieteicams izvēlēties arī moduļu un transformējamās mēbeļu grupas. Moduļus var brīvi pārvietot, dažādi kombinēt vai kraut citu uz cita. Iespējams arī kādu modeli piepirkt klāt un to pilnveidot. Savukārt transformējamas mēbeles kalpos ilglaicīgāk un tās būs iespējams pārveidot, atkarībā no konkrētā moduļa veida.
6. Pēc interjera projektēšanas teorijas, katrai telpai nepieciešams mākslīgais apgaismojums – vispārējais un lokālais apgaismojums. Lai sasniegtu pilnvērtīgu makslīgo apgaismojumu, nepieciešams izmantot vairākus apgaismojuma veidus. Apgaismojuma principi un gaismas ķermeņu izkārtojums ir cieši saistīts ar visas telpas kopējo funkciju.
7. Pilnai funkcionalitātei ļoti svarīga ir pareiza grīdas seguma izvēle. Grīdas segums ir interjera dizaina sastāvdaļa un telpas funkcionālais pamats. Izvēloties grīdas materiālu konkrētai telpai jaievēro divi svarīgi faktori: telpas funkcija un materiāla īpašības. Pareizs grīdas segums kalpos ilglaicīgāk un pildīs vajadzīgās funkcijas konkretai telpai.

Balstoties uz pētījumā izstrādātajiem secinājumiem, darba autore izvirza šādus priekšlikumus:
1. Veidojot interjeru īpaša uzmanība jāpievērš, lai interjers atspoguļotu cilvēka individualitāti. La telpas iekārtojums būtu pēc iespējas ergonomiskāks, līdz ar to funkcionāls, ieteicams interjeru veidot katram cilvēkam individuāli, ņemot vērā cilvēka ķermeņa dimensijas un dzīves paradumus.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация