Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:832306
 
Оценка:
Опубликованно: 16.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Literatūras apskats   
1.1.  Futbola īss raksturojums   
1.2.  Futbola vēstures apskats pasaulē un Latvijā   
1.3.  Futbola spēles būtība   
1.4.  Latvijas izlases tuvākie nākotnes plāni   
2.  Aptaujā iegūtās informācijas raksturojums un analīze   
  Secinājumi   
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Futbols ir komandu sporta spēle, kurā spēlētāji tikai ar kājām vai galvu cenšas iesist bumbu pretinieka komandas vārtos, bet nedrīkst to darīt ar rokām.
2. Futbols joprojām ir populārākā sporta spēle pasaulē.
3. Latvijā šobrīd šis sporta veids ir tikpat populārs kā hokejs, pārējiem sporta veidiem paliekot šo sporta veidu ēnā. Latvija šobrīd var lepoties ar vairākiem spēcīgiem klubiem
4. Tiek uzskatīts, ka futbols radies vairāk nekā pirms 2000 gadiem ķīniešu, japāņu, grieķu un romiešu kultūrās. Par bumbu tika izmantots cūkas pūslis vai piebāzta dzīvnieka āda.
5. Pirmie futbola noteikumi pasaulē ir apstiprināti 1843 Kembridžas universitātē.
6. Kopš 19. gadsimta, kad mūsdienu futbola oficiālās sacensības sākās Lielbritānijā un visā Eiropā, šī spēle ir izplatījusies gandrīz visā pasaulē.
7. Olimpisko spēļu programmā futbols ir kopš 1900. gada, izņemot 1932.gadu. Sākumā tam bija demonstrējuma spēļu statuss, un 1908. gadā pirmās futbola sacensībās olimpiskajās spēlēs uzvarēja Anglija.
8. Pasaules kausa izcīņa – pasaules mēroga sacensības kopš 1930. gada. Kvalifikācijas spēlē par tiesībām piedalīties finālsacensībās piedalās vairāk nekā 150 valstu nacionālās komandas – parasti grupās pret sava kontinenta sāncenšiem.
9. Mūsdienās futbols kļūst par arvien lielāku biznesu.
10. Par Latvijas futbola dzimšanas gadu vēsturiski uzskata 1906.gadu, kad sporta apvienība ’’Ķeizarmežš’’ rīkoja spora svētkus, kuros spēlēja arī futbolu.
11. Līdz ar valstiskās neatkarības atgūšanu 1990. gada 19. augustā tika atjaunota Latvijas Futbola federācija (LFS). Jau kopš 1992. gada Latvijas valsts vienība piedalījusies visās pasaules kausa izcīņās un Eiropas čempionātu kvalifikācijas sacensībās.
12. Šobrīd Latvijai ir iespēja iegūt papildvietu UEFA kausa izcīņā.
13. Futbols ir komandas spēle, kuru spēlē divas komandas (katrā 11 spēlētāji, t.i., 10 spēlētāji un vārtsargs) uz apmēram 100 m gara un 65-70 metrus plata laukuma. Spēles laiks ir divi 45 minūtes gari puslaiki un vēl kompensācijas laiks, pārtraukums 10-15 minūtes.
Lai gan profesionāļu spēles parasti notiek uz zāliena standarta laukuma ar izmēriem 100 x 70 m, laukums var būt no 91,4 līdz 118,8 m garš un 45,7 līdz 91,4 m plats [1.,10.lpp.] Vārti ir 2,44 m augsti un 7,32 m plati.
Bumbas masa 396 – 453 grami, apkārtmērs 68 – 71 cm. Ar rokām tai drīkst pieskarties tikai vārtsargs soda laukumā un spēlētāji, kuri ievada bumbu spēlē no laukuma sānu līnijas.
Visām futbola komandām ir noteikta spēlētāju pamatizvietojuma struktūra. Spēlētāju izvietojumu laukumā. Populārākais izvietojums - 2+4+4 nozīmē, ka spēlē piedalās divi uzbrucēji, četri aizsargi, četri pussargi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация