Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:779222
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    5
1.  Futbols Latvijā    6
2.  Talsu rajona futbola vēsture    7
2.1.  Talsu puses visu laiku labākais futbolists Alberts Šeibelis    7
2.2.  Futbola spēļu apraksti Talsu laikrakstos    9
2.3.  Haralda Hartmaņa raksti par futbolu Talsu rajona presē    12
3.  Intervijas ar Talsu rajona futbola organizatoriem    13
3.1  Intervija ar Mārtiņu Maķevicu    13
3.2.  Intervija ar Aivaru Lakstīgalu    15
3.3.  Intervija ar Aivaru Eņģeli    16
4.  Talsu rajona futbola laukumi    17
5.  Talsu rajona komandu rezultāti rajona un republikas čempionātos    19
6.  Talsu rajona futbola komandas un spēles    21
7.  Aptauju rezultātu apkopojums    25
7.1.  Anketa Nr. 1 "Futbola popularitāte starp Talsu rajona iedzīvotājiem"    25
7.2.  Anketa Nr. 2 "Futbola popularitāte starp futbolā iesaistītajiem cilvēkiem Talsu rajonā (spēlētājiem, tiesnešiem, treneriem)"    26
  Secinājumi    27
  Izmantotās literatūras saraksts    28
Фрагмент работы

Mana zinātniski pētnieciskā darba mērķis – noskaidrot futbola popularitāti Talsu rajonā, savākt ziņas par Talsu rajona futbola vēsturi un futbola laukumiem. Tika sameklētas un izpētītas arī dažādu turnīru tabulas, kuros piedalījušās Talsu rajona komandas.
Izmantoju dažādas pētnieciskās metodes: Talsu rajona iedzīvotāju un futbolistu aptaujas, intervijas ar futbola organizatoriem, novērošanu, iegūto datu statistisko apkopošanu.
Vāāārti, goal, gola, gol! Lai arī kādā valodā jūs runājat, futbola spēle, kurā ir gan spraigi pavērsieni, gan elpu aizraujošs spēlētāju sniegums, dod 90 vai vairāk minūtes ilgu adrenalīna pieplūdi asinīs. Futbolu var spēlēt parkā, pludmalē vai arī lielā stadionā, kad spēli vēro miljoniem televīzijas skatītāju. Futbols, lai kur arī to spēlētu, izraisa spēcīgas emocijas un uzticīgu pieķeršanos. Futbols ir brīnišķīga spēle, sporta veids, kas nešķiro cilvēkus ne pēc rases, ne vecuma, mantiskā stāvokļa, dzimuma vai reliģijas. Futbols ir atvērts ikvienam. Cilvēki visā pasaulē, gan jauni, gan veci, spēlē, skatās futbolu vai lasa par to. Kaut arī futbolā ir gan dramatiski, gan skaisti mirkļi, savā būtībā tā ir vienkārša spēle, kas balstās kā uz spēlētāju individuālajām prasmēm, tā arī uz visas komandas darbību. Varbūt kāds ir apveltīts ar dabas dotām spējām, tomēr futbola spēlētāji parasti nepiedzimst ar šīm prasmēm un spēles izpratni – tās ir lietas, kas jāiemācās. Katram, kas grib gūt panākumus, daudz jātrenējas, jābūt pacietīgam, nemitīgi jāmācās, lai uzlabotu savu spēli. Bet vissvarīgākais ir mīlēt šo sporta veidu.
Futbols ir vispopulārākā sporta spēle pasaulē, kurā ir iesaistīti visvairāk spēlētāju, līdzjutēju, kurā apgrozās vislielākā nauda. Arī Latvijā un Talsu rajonā tiek spēlēts futbols. Talsu rajona sporta dzīvē futbols, diemžēl, neieņem tik lielu vietu kā tas būtu pelnījis. Šis darbs ir mēģinājums papētīt Talsu futbola norises tuvāk.
Latvijas futbola vēsture sākās 1906. g. ar Rīgas angļu kopienas atbalstu. 1906. g. apvienība "Ķeizarmežs" rīkoja sporta svētkus, iekļaujot arī futbola sacensības. Pirmie futbola klubi dibināti 1907. g. Pirmā futbola spēle starp Rīgas un Sanktpēterburgas klubiem notikusi 1908. g. 8. augustā Majoros. 1912. g. Rīgā pirmo reizi notika starptautiska spēle – futbola klubs "Ķeizarmežs" tikās ar Somijas olimpisko izlasi.
Latvijas Futbola savienība (LFS) nodibināta 1921. gadā. Latvijas izlase kopš pirmās spēles ar Igaunijas valstsvienību (1922. g.) un sacensības ar Francijas izlasi Parīzes olimpiskajās spēlēs (1924. g.) līdz 1940. g. aizvadīja 99 starptautiskās spēles. Labākie spēlētāji bija Ē. Pētersons, J. Lidmanis, A. Šeibelis, V. Bērziņš, A. Tauriņš, P. Lauks.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация