Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:553708
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

19.gs. Eiropas valstis pārdzīvo nebijušas pārmaiņas ekonomikā, politikā, kultūrā, notiek demokrātisku valstu veidošanās, plaukst rūpniecība un kapitālisms; māksla, izglītība un zinātne iegūst zināmu autonomiju no aristokrātijas diktatūras. Māksla kļūst par reliģiska pārdzīvojuma nesēju, veidojas reālisma un romantisma estētiskās sistēmas – attiecīgi kā realitātes atdarināšana vai esamības disharmonija un realitātes noliegšana.
19.gs. otrajā pusē mainās eiropiešu domāšana, zūd vienotas pasaules ainas tvērums, sadrumstalojas priekšstati par laiku, telpu un vēsturisko notikumu secību, vērojama romantiskā pasaules skatījuma nomaiņa, zūd ticība indivīda spējai izmainīt pasauli. Eiropas telpā dominē pesimisms, neticība sabiedrības un cilvēces progresam. Vienotas vērtību sistēmas zudums, apziņa, ka „Dievs ir miris” un kristietības pārvērtēšana iezīmē tā dēvētā „antikrista laika” sākšanos. Pasaule izskatās bezvērtīga, līdzšinējo augstāko vērtību realizēšanās nenotiek – tā ir vilšanās pastāvošajā pasaules iekārtā, eksistējušajos uzskatos un vērtībās.
Šī laika priesteris, dzejnieks, zinātnieks, mūziķis, dzīves tiesātājs, „cilvēks - dinamīts”, apziņas jēdziena kritikas aizsācējs ir poļu izcelsmes vācu filosofs Fridrihs Vilhelms Nīče (Friedrich Vilhelm Nietzsche 1844-1900). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация