Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:208588
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uzņēmuma gada pārskats tēma ir ļoti aktuāla valstij pilnībā, un katram uzņēmumam atsevišķi. Līkums “ Par grāmatvedību ” bija pieņemts 14 oktobrī 1992 gadā un stājās spēka no 1 janvara 1993 gada tas ir salīdzinoši īss laika periods tādas nozares kā grāmatvedība uzskaite tāpēc vēl ir vajadzīgs piestrādāt pie šīs nozares lai tē atbilsts starptautiskam standartam:
Prasības, kas attiecas uz uzņēmuma gada pārskatu, kā arī tās noformēšana, ar katru gadu pieaug. Tradicionāli, vairākums mazo un vidējo uzņēmumu Gada pārskata sastādīšanai pielieto veidlapas, kuras var nopirkt veikalos. Bet prasības gada pārskata saturam paaugstinās, veidlapu nepietiek, tiem papildus jāsniedz pietiekoši daudz paskaidrojumi. Un viss tas kopā arī ne vienmēr satur visu nepieciešamo informāciju. Dažus gadus atpakaļ lieluzņēmumi, pēc ārvalstu auditoru un savu rietumu partneru pieprasījuma, iesāka noformēt gada pārskatus brošūras veidā. Pakāpeniski tas kļuva par normu:
Šī darba mērķis ir sastādīt gada atskaite bez uzņēmuma specifikas:
Izejas punkts šis tēmas izpētei un izstrādei bija Līkums “ Par grāmatvedību ” un Līkums “Par uzņēmumu gada pārskatiem ” kā arī tika izmantota specializēta literatūra un periodiskās žurnalu publikacijas:
Darbs sastāv no uzņēmumu finansu pārskatiem. Kā arī tika izskatīta darba kārtība gada pārskatiem sastādišana.
Katra pārskata gada beigās ikviens uzņēmums neatkarīgi no tā īpašuma formas sastāda uzņēmuma gada pārskatu. Forma, saturs un termiņš uzņēmuma gada pārskata sastādīšanai ir atkarīgi no juridiskās personas juridiskā statusa un viņa darba ekonomiskajiem rādītājiem pārskata gadā.
Latvijā, sākot no 1993. gada, visas personas, kas ir saistītas ar uzņēmējdarbību (saimniecisko darbību ), atkarībā no gada pārskata sastādīšanas, tā formas un satura dalās divās lielās grupās:
Pirmā grupa – tie, kas uzņēmuma gada pārskatu sastāda atbilstoši Latvijas Republikas likumam “ Par uzņēmumu gada pārskatiem ”.
Otrā gupa – tie, kas uzņēmuma gada pārskatu sastāda atbilstoši Latvijas Republikas likumam “ Par iedzīvotāju ienākuma nodokli ”. Kalendārā gada beigās, laikā līdz 31. martam viņiem ir jāiesniedz nodokļu inspekcijā gada deklarāciju par ienākumiem, kas arī viņu gada pārskats.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1190873
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация