Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:138703
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēks ir savas apkārtnes produkts. Mainoties apkārtnei – mainās un ir jāmainās cilvēkam. Aiz šī iemesla arī jēdziens “etiķete” nav nekas negrozāms, kā, piemēram, formula 2 X 2 = 4, bet tā mūžīgi pārveidojas, skatoties kādas ierašas un tradīcijas apkārtnē ir noteicošas un no vairākuma pieņemtas.
Kā teikts kādā pirms 80 gadiem izdotā “labā toņa” mācību grāmatā – Izteiciens “labais tonis” (etiķete) norāda uz dziļo sakarību ar mūziku. Un kā mūzikā laba skaņa – tonis ir tikai tas, kas pilnīgi, neatdaloties saplūst saskanīgā kopskaņā ar visu akordu, muzikālo domu, tā arī dzīvē pareizo, labo toni pārvalda un pēc tā rīkojas tas, kas piemērojas tās sabiedrības uzskatiem un parašām, kurā tas pašlaik atrodas.
Pat labākais Zviedrijas galma parašu zinātājs būs nepieklājīgs, ja tas angļu karaļa galmā rīkosies pēc zviedru aristokrātu parašām un etiķetes.
Dodoties uz kādu pasaules valsti, visdrīzāk jums nāksies sēsties pie galda, un nav svarīgi, vai tas notiek pieņemšanā pie valsts vadītāja, viesnīcas ēdamzālē vai arī pie radniekiem virtuvē. Ēšanas etiķete, jeb galda kultūra ir jāzina, lai neapvainotu namatēvu un varētu droši šajā zemē bez kauna atgriezties vēlreiz. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация